[塞軍激戰西波騎] 2017-18 NBA季後賽討論區 (80)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有無活塞黃蜂帝王嘅fans?

知唔知呢幾隊波正選係邊五個?
黃蜂fans
有冇證據呀?
學靜也影衫?

你柒小陣
呢樣係版主帶頭架
單打都係講天份架啦

我雖然唔鍾意pp,但都唔否認佢單打能力係當代最頂尖個班

我就唔太睇好Tatum上到啦

更何況下季如果好彩冇比安爺爺賣走,都冇咩大機會比佢練單打啦
「世清二號」老鼠約人隻揪笠水淆底!!!
https://lihkg.com/thread/663092/page/16?ref=ios
真係要幾唔好彩先會一嘢傷兩件…
Melo個種都幾難
可以CNS又可以單打
TATUM唔似識CNS
hayward同個教練好似好fd
係,仲要pg黎的話唔排除會再多粒

btw其實都有d間接證明豪門優勢
cns相對黎講冇咁難練
其實randle , ball幾勁
加埋pg真係有機會重返playoff

btw 大家點睇 caldwell-pope
kcp=飛機杯黎je
艾榮本身傷左唔係咩?
講真

實力上,Peak Melo >> Peak PP
嗰陣嘅公牛已經廢晒…rose都傷到廢晒…

Hayward講過其實無外人想像咁fd

普通教練球員關係
可能會好似當年伊榮咁
伊榮理論其實有d問題的,不過唔詳細講

但伊榮帶隊起碼入過2次finals先
艾榮出幾多力都會比占迷講成係占狗一己之力,所以佢走係好應該。
未京過
國家隊Melo同金塊melo又兩個人黎既
國家隊Melo純粹走位等射已經夠屈因為個個都有牽引力幫佢拉開
但金塊Melo除左Billups第一年黎個時叫做有人Lead下隊波餵下佢之外基本上其他時間都係要自己黎,持球進攻個比例多好多

但其實係NBA好難將Melo用到好似美國隊咁因為一黎冇咁多人幫你拉Space
二黎講NYK佢唔拎波就冇人攻,係OKC龜拎波佢又9成唔洗攻,所以睇落唔Mark都冇咩問題
老實講Melo的確係退化左但用得岩的話依然都好有用

利申都幾鐘意Melo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞