[塞軍激戰西波騎] 2017-18 NBA季後賽討論區 (80)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Bogdanovic溜馬架喎

恥笑開始
因為上年佢對湧射極都唔入
就開始好憎佢
無買
我皇 : 請你務必當我係威脅你生命既野獸

大家點解要針對老鼠
所有塞狗請g持老鼠
首先是西冠的部分,勇士的Klay Thompson是個防守大將眾所皆知 (季後賽防守效率98.9),而火箭的James Harden是個製造犯規的超級大師 (例行賽場均10.1罰球),兩人同屬於得分後衛,必定有很多時間對位。

數據顯示,自2016年2月的比賽以來,勇士與火箭總共打了11場比賽,阿湯防守Harden竟然沒有出現任何一次犯規,兩人如此多的攻防對位,Harden卻沒辦法從阿湯身上拿下犯規,這在接下來的系列賽值得好好觀察。
你要令你感到絕望

不傷而屈人咁樣打柒你

做人要有武德,武術唔係用黎傷人。

我期待同你黎一次赤裸裸既拳頭對話

BTW,咩叫你要令你
咁快燈
大笑咗出聲
笑死
下場吾皇贏番 你班4jim9 咪又係追住吾皇條撚含
高過pp
睇完先恥笑啦

屌你早知起身睇波
再來是東冠,LeBron James正在經歷自己的第十三個季後賽,總共打了228場季後賽,有著非常豐富的季後賽經驗,而對面的塞爾提克有許多年輕球員,正在培養實力與經驗。

數據顯示,LBJ一個人季後賽出場的總時數9582分鐘,而如果將塞爾提克鎮中15名球員在季後賽上場的時間全部加起來,只有8015分鐘,LBJ一個人的時間抵掉全隊,而且還要多上非常多。

經驗是不是東冠系列賽的關鍵呢?
FUG擺野假膠啦=.=
球證先係

等睇下場Morris光速foul差保
湖人同塞軍既重建真係差天共地
咁講,我覺得單打能力應該唔會高得過pp
但其他野有機會cover返,甚至過埋pp (能力上)
冇得咁直接比

都話塞個重建萬中無一,另外仲要夠冷血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞