[我想繼續唱 /劇透慎入] 古巨基紅館演唱會討論區 10-14/5 (2)

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
希望有時光機 可以返去演唱會開show之前
主要講開live
連登太少數

心跳回憶>飄流教室...>逆時光
睇唔到個人係邊
之前初心果度升高D人check左好耐都好驚
呢part佢唔扶住真係睇到好淆
Fila妹都想入多次場 但應該無機會了
(俾個機會我reply翻)
53段頭幾行啱啱睇完 跌落台真係嚇死 等左成十分鐘全場都靜曬 佢一開始仲話點解個安全扣咁難解
前段把聲麻麻 不過後半好正 入曬狀態
氣紛唔算好好 就算最尾叫觀眾一齊唱都好似無乜聲
不過估唔到encore 有咁多首 btw 基仔真係好專業,希望佢無事
有唱過同冇唱過分別好大
咩叫fila妹
我坐54段單字母行
我見正面呢三段都好似好冇氣氛咁
如果換到其他唔唱就嘥嘅track 唔聽心跳回憶同飄流教室都冇咩所謂
古巨基真係唯一一個我真係鍾意既香港歌手
今晚睇完更加
把聲冇得頂
希望冇乜大礙
BTW氣氛真心麻麻
但坐55段正面台好正
280抵屌
氣氛唔太high,附近d人無乜反應 得我同個fd自high
好擔心取消
Fila妹都想入多次場 但應該無機會了
(俾個機會我reply翻)
咩叫fila妹

因為我個日入場係着大logo fila衫 所以佢叫我fila妹 原諒我
心跳回憶、飄流教室aw都有,不過係唱半首
今次心跳回憶係全首
希望佢無咩事仲可以唱到尾場,佢social media有問唱唔唱逆時光,希望尾場有啦
雖然全廣東歌係好事
但其實我想聽承擔
每晚完全唔同rundown都唱唔晒想聽嘅歌
毛查查 義海 藍天與白雲 花灑 可以cut左佢我覺得 其他歌可以唔cut但換下歌都好 90年代果啲歌版權太貴定咩 明明勁多紅歌又唔唱
金牌 一刻永恆呢啲遺珠又冇

我都係諗過係咪呢個原因
仲要出咗意外
大家心情都麻麻
知佢都死忍
國語想聽好想好想 仲要咁啱趙薇有黎睇
唉 應該要有啦 得逆時光冇公開場合唱過
成隻碟都咁好聽真係想有個live版呀大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞