門口俾人畫左記號 係點解同有咩可以做

554 回覆
379 Like 15 Dislike
假設樓主早上九點走 夜晚7點返屋企
應該請保安調動當日電梯既cctv 睇下有冇非住客(先假設非住客)係呢段時間進入管理處 並且最高果層或高層出𨋢 佢理應從上層行樓梯落去逐層掃 然後若莫時間係低層數離開或者落樓梯離開 淨係咁樣已經收窄左好多範圍 佢地熟左一次架步 有可能會再黎 然後再請保安之後密切監視相關人物有冇再出現 以上當然要哂時間去做 而且有好多因素不確定
小米有鏡頭同開關門感應器
點練 想學
你係門口畫返個光明會logo佢地就唔敢入去架啦
整張內有惡犬貼會唔會係最簡單對方又無從考證ge最佳方法?
記得十幾年前中一二嗰時
有人撳門鐘話係嚟檢查煤氣
我一開門 條友就係咁望我屋企入面
嗰時老母唔喺屋企 佢又咁可疑
我就冇開鐵閘畀佢入嚟
叫佢下次再約 但佢連張卡都冇留
第二日啲鄰居就叫我地小心啲有賊
好彩嗰時冇開到門畀佢啫
試過同老母凌晨得我地2個女係屋企
然後我突然無聊望下個防盜
點知有個男人係出面裝裝下
之後逗留左成粒鐘
最後我老母開門問佢做乜
然後我隻狗又係到吠 佢就走左
Btw屋企有養狗安心好多
我個隻仲要黑色唐狗
次次有人送外賣送快遞見到佢都嚇死
有狗仲要大狗唔洗驚啦
想知係單位做記號係邊個睇? 如果係一team人諗住爆格既話,搵一個人去踩線番黎開個會講個單位咩情況咪得囉點解要係門口做記號?真心唔明
因為通常唔係剩係睇一個單位,上面都有巴打講左成個屋院好多個單位都mark哂記號
咁咪自己拎本簿寫低幾號單位咩情況咪得囉 點解要做記號俾屋主知道自己踩左線呢?
利申:想入行
多d觀察人地面對突發野點做 慢慢自己試下解決突發野 慢慢累積呢d經驗係真係有幫助既
我估佢都有mark落簿既,但如果屋主咁耐都無清應該代表去左旅行可以即刻做野
踩緊線?
好有用
樓主,介唔介意講係乜屋苑?唔方便的話,係邊區?
荔景啊
希望你好運,吉星高照啦
其實呢啲嘢,應該係有內鬼(即係有內應喺屋苑入面住)。內應亦可以係看更。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞