門口俾人畫左記號 係點解同有咩可以做

554 回覆
379 Like 15 Dislike
如果真係再發生,索性喺見到有可疑人唔好即刻開門,報左警話有可疑人物喺你個層樓出現,跟住睇實條友,拖到警察黎為止咪仲好
公屋先冇人爆 明知你住公屋仲打劫 私樓不嬲高危
係我就捉佢落樓下 報警 唔好講咁多
淋自己紅油
樓下看更長期玩電話
試過有人豐澤送貨/餐廳送外賣
直接上咗嚟㩒鐘,冇打上嚟通知聲
話下面看更冇理佢地,佢地就咁跟人入
遲到比人爆格
講乜鳩
00後唔識eason, 巴打唔洗見怪
有聲
屋企電子鎖
試過零晨有聲比人開門
即刻衝出門口睇防盗眼
成件事唔洗十秒
結果無人
究竟係佢走得快定真係無人
將幅牆寫到咁
單身好性
買定保險
愈重愈好
之後既野唔洗多講
分番D比我OK
上樓不是夢啦喂
其實我只係有d好奇....
如果影到佢個樣。係咪一定拉到果條友?
我都想,但都要有返禁上下先有得拎架
早幾年住唐樓都試過有條友半夜1,2年係到啪門,跟住講咩天台業主呀(我住頂層,表哥住天台,兩個單位都係我地屋企人買左),都知佢白撞同埋個陣訓緊覺無應佢,過左一陣聽到有人係到磨鐵聲,係個眼到望到個阿叔係到磨緊野(應該個鎖),我即刻打電話比表哥,叫佢:表哥,有個賊想爆格,拎把菜刀落黎嚇鳩佢,跟住其實我住個d唐樓有兩個門口,一個係廚房通向走廊過第二棟唐樓,我就係個到出去,表哥就係上面落黎,見撚到佢磨緊個鎖,我就拎住把刀,大叫:斬爆死個仆街爆格賊!個阿叔聽到跟住望到我地一路走一路講:對唔住呀比次機會呀大佬,唔敢啦

追到3樓就唔見左佢,之後就報警(其實on9左應該一早報)
搵管理處大約搵下有幾多單位有依啲記號
之後去警犬備案 講埋成個屋宛 唔係你單一事件
再搵區議員備埋案 叫區議員搵警犬 加下壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞