門口俾人畫左記號 係點解同有咩可以做

554 回覆
379 Like 15 Dislike
唔講啦
私樓定公屋?
公屋大多數都係窮人邊有人爆
你畫個箭嘴係個符號隔黎,個符號個指令就會反彈去對面屋
試過屋企最底層門口比人畫符號 最後比人凌晨爬窗偷嘢
幫其他單位畫埋 分擔下
你快撚d出去劃埋其他單位啦
On9
可行
不加直接寫咪撚入黎仲好啦
諗起早個排樓上樓下都有人裝修 有日屋企人出門口個時未鎖門 淨係拉左鐵閘同關左木門 諗住屋企有人怕咩
點知無幾耐有個男人開門入屋 我係房走黎問佢做乜 佢話:唔係你屋企裝修咩?之後我話無野要裝修喎 跟住佢就走左
而家睇到呢個post當時可能真係想爆格 但係我係門口搵唔到任何標記 講緊已經唔係住公屋都有呢d事發生
日頭開收音機扮屋企有人? 播到個聲浪係門口聽到啲聲有人係度咁
不如自己畫個剔穩陣d
打交叉既話一陣有人黎返check 點解非目標
有人話播收音機點會有用
禁親鐘都冇人應門已經知啦
你弱智?唔識玩?
Set個紅外線防盜有幾難
每次出街前開著佢 有人經過就響到全層都知
留意下邊啲單位裝修,嗰班通常黑底
我細個屋企都俾人爆過格 諗返起都sad 但我無留意有無樓主啲標記

我細個住居屋2樓 電視機上面裝咗個櫃擺咗好多金飾 而且隔離就係窗可能就係咁俾人望到
有日放學工人本身接我去補習 但我見佢眼濕濕咁突然喊我就問佢做咩 佢話屋企俾人偷嘢 我開始都唔信 之後習都無補就衝返屋企見到媽咪爸爸喺到同埋有好多警察 成個屋企亂到好似打完仗咁8成嘢都俾人偷曬 淨返一兩舊係呀媽收埋咗先無偷到

之後發現原來有間房對出有個類似後巷但同我哋窗一樣高就攞啲搭棚嘅竹爬過嚟 再喺正門走 有啲住同一棟樓嘅街坊話見到有2個生面口嘅男人攞住2袋嘢好快咁走 叫都叫唔切後尾先知原來係賊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞