保良局張永慶涉多次姑息學生侵犯女教員 教員入稟索償

1001 回覆
284 Like 10 Dislike
話說有冇人知CPS會走?
所以在社會培圳奴隸,無leader
但係要求唔高出去考試唔會高分囉。
堂堂都叫人drop M2,聽到厭撚曬
而家要保留歷史就靠大家,雖然話歷史是屬於勝利者,但我都希望寫d野史,補充果d 塗脂抹粉的古仔
好彩冇聽佢9up,如果唔係Maths 同Further Maths 都唔知有冇A*同A
路,呢個世界好多,唔是靠讀書,教畜為左數字叫人唔好試,真是不知所謂

好多野就是決斷加上等待時機
我行左一條啦,保一之前好似冇人行tim
做人自己要有分析能力,教畜的野當參考好
有咩路呢大哥,教下我先
DSE中文唔掂去考GCE?
呢d原來叫路
師弟妹聽住啦wor, GCE 入大學比HKALE 同埋DSE易好撚多,獎學金鬆手好多,張cert可以keep 4年,即係話1年考1科,1年之內可以retake 3次,唔影響成績。有d學校仲要唔洗中文,當你係假洋人。
好路
有錢是唔同d 我當年無錢無時間咁玩,當年我屋企已經無飯開
遲一年賺少十幾萬,留一年讀書又是錢

現在小朋友好幸福
好過讀Assohole la
節哀順變
唔是,我識個都是由Asso 讀上去,都撈得幾掂

呢個世界無完美,可能你真是一直成績好好無失敗過,今次衰左都是件好事
十幾年前的事啦,而家都無穿無爛,我如果有一日做得掂,搞上市,一定番去搵果幾條友計清楚,有仇不報非君子

孔子都話以直報怨,I will be back
細我一年是我partner,我有好多同學都是考得唔好,又或者是留過班,大家都撈得唔錯,只要有求變的心,我覺得無咁好的路不是壞事
邊會有完美既路 人生就係要跌跌碰碰下先成長
我自己都做左幾年野 領悟都多左
不過講起希望真係有人搞好校友會
成日覺得同名校其中一個差距就係個connection
人脈真係幾重要 如果可以打穩翻我地基礎
起碼第時有機會幫到師弟妹
我只是建議不要有官方成份,我唔想再要班教畜lead ,我讀左7年就痛苦左4年,特別是頭2年和最後2年,最開心是讀Form 3、4、5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞