係P&G做咗幾年 你問我答

316 回覆
9 Like 26 Dislike
有諗過, 但FMCG相對穩定, 況且我撈banking應該一般 個人偏好consulting
都係, 我做sales又唔太清楚mkt果邊~
我自己都唔用自己D products (用完多咁頭皮同好痕)
我知但唔講有冇
serenecheung
adrian_lish
好似係
HNS幫到你
利申 用緊
唔係特別多
>2xk, 唔高
勿相認
我要求高~ 但老實講大部分3.5-4分
真人係矮~ 條女都唔高啦~
你睇我好遮, 人望高處~ 得到手就覺得唔係一回事
Brand director 幾錢人工呢
可唔可以講下sales daily work 係做啲咩

感激不盡
樓主可唔可以比埋我 https://t.me/dondonbb 萬分感激
老實講fmcg呢行真係學你話頭發展好穩定
穩定到我都唔知有冇自己既發揮空間
行業人工又高不成低不就
P&G係俾你入去做幾年, 30歲前升BM, 之後就再轉出去
你做FMCG Marketing寫P&G落CV係好靚仔, 基本上轉去邊都冇問題

不過雖然話剩係請3大人, 但係有d人真係直頭九唔搭八
其實有唔少真係唔識, 剩係不停開會做coordination, 夾下customer team同brand做乜
見過佢地個schedule真係多會到好恐怖, 成個月日日都係會, 每日得2,3個鐘係冇會

(以前成日去瑞安中心同佢地開會)
之前見過DKSH key account management位
好似都幾chur
你想搵幾多先
你捱到3字頭, 喺大公司之間轉一兩次做個Manager都起碼5,6皮啦
博既就博上去MD level, 唔博拎住5,6皮hea做, 唔係太誇張都唔會郁你
早收工你sure唔sure
pg好多都outsourcing出街架啵
就係year end,仲有時間出po呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞