係P&G做咗幾年 你問我答

316 回覆
9 Like 26 Dislike
係寶潔做咗幾年, 為免自爆唔會講
有D人唔知p&g係咩, 佢其實係FMCG嘅大龍頭, brands包括pantene, head & shoulder, whisper, skii等等
自爆問題唔會答~
係寶潔做咗幾年, 為免自爆唔會講做咗幾多年~

有D人唔知p&g係咩, 佢其實係FMCG嘅大龍頭, brands包括pantene, head & shoulder, whisper, skii等等

自爆問題唔會答~
career path好唔好?我記得佢地mt好似25k都無
5年上唔上到50k?
我覺得唔錯, 5年如果做得好係可以
fresh grad係2萬頭, 老實講唔算多
當年都掙扎咗好耐做佢定accenture
accenture fg好似得十幾k?
我想知p&g條path係點
mt>am>m>vp?
大概幾耐先有得升 同埋幾時先有下屬
做咩
planning?
2萬頭, 老實講唔算多
神人
男女比例大約4:6
但女質素麻麻, 唔會有太大性趣
點先入到
我自己鍾意做consultant多D, 論升職應該accenture快D
唔一定MT開始, 有D直接intern攞return offer做key accounts manager

條path未必一樣
幾耐先有得升就睇你能力 有下屬就至少幾年啦
我做sales
老實講成日OT, 工作量大, 都幾大壓力
跟mainstream報
consultant好似好悶咁
識個accenture既m 佢日日就係開會 純粹只係做溝通既工作
屌你老母~
幾後悔冇去做accenture
有2個fd做緊幾開心
自己興趣又大D
(女女仲要正好多)
overall ok
有D係幾smart, 公司係想做好culture,
但格差都唔少
我條team有條女我心底裡好撚憎, 以為自己讀神科就好勁咁點人做野, 佢仲要係2017 intake 見識到雙面人係點, 對住老細一個樣, 男朋友另一個樣 (條仔都係pger), 好撚恐怖
input仲要廢
overall ok
有D係幾smart, 公司係想做好culture,
但格差都唔少
我條team有條女我心底裡好撚憎, 以為自己讀神科就好勁咁點人做野, 佢仲要係2017 intake 見識到雙面人係點, 對住老細一個樣, 男朋友另一個樣 (條仔都係pger), 好撚恐怖
input仲要廢
你係我同事?
個personality test真係好嚴會篩走好多applicant? Intern/mt
之前summer係你地office樓上幾層做intern
次次你地啲女入lift 都勁嘈 成架lift都聽到佢地講乜
Btw其實我唔覺佢地有請人喎,仲可以點apply?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞