執咗個Playlist,入嚟聽吓香港有乜新歌? (2018年17週)

93 回覆
49 Like 6 Dislike
歡迎

記唔記得moov 唔付費有咩功能/ 限制ga?
唔會,音樂台嘅人自己會搵歌聽

一首歌要成為hit 歌或金曲,一定要獲大眾認識
唔太記得,印象中唔俾錢好似幾乎乜都聽唔到
其實如果連登學cm搞個共和榜之類嘅嘢有冇得諗
反正今時今日連登一定多人上過cm好多倍
一定有啦,官方做有認受,又推廣到樂壇
又可以請歌手上連登互動
巴打係咪有興趣搞先
不過要喺連登搵返咁上下多個肯一直update嘅榜主有啲難度
其實我唔係好知cm榜點運作
好似係有約干個榜主每週交自己嘅榜俾版主,版主將佢地整合跟住gen個共和榜出黎。
至於個共和榜係點定排名,你當每首個人榜上榜歌有一分,季軍歌三分,亞軍歌五分,冠軍歌十分之類,累積最多分嗰首歌就會係冠軍歌,如此類推。
大概係咁,我都唔係好熟,有錯勿插
一定有啦,官方做有認受,又推廣到樂壇
又可以請歌手上連登互動
巴打係咪有興趣搞先
不過要喺連登搵返咁上下多個肯一直update嘅榜主有啲難度
其實我唔係好知cm榜點運作
好似係有約干個榜主每週交自己嘅榜俾版主,版主將佢地整合跟住gen個共和榜出黎。
至於個共和榜係點定排名,你當每首個人榜上榜歌有一分,季軍歌三分,亞軍歌五分,冠軍歌十分之類,累積最多分嗰首歌就會係該週共和榜冠軍歌,如此類推。
大概係咁,我都唔係好熟,有錯勿插
嘩煩到爆,workload大到似返多份part-time
一下 呢頭話撐母語
嗰頭五月天開演唱會就仆到去睇
真係幾唏噓
1. 唔係同一班人黎
2. 兩者又唔係mutually exclusive,冇話支持廣東歌就唔俾聽其他嘢嘅
3. 咁張敬軒演唱會都一樣爆曬場姐
喺語言爭議出現之前已經有五迷,況且五月天係台灣band,唔同嘅

利伸:非五迷
撐母語唔聽得英文歌?
係㗎
樓主做好本份先啦,keep住做你而家做緊嘅嘢暫時都夠
已經執好新一週,應該今明兩天開新Post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞