外父欣賞我份人有決心(126)

1001 回覆
39 Like 9 Dislike
立體啲 深刻啲 又唔一定係要令人同情
Joker係最佳例子啦
最差例子咪雷神2個天線得得b 我唔重睇真係唔太記得

原本我想像嘅Thanos係邪惡啲 我估James Gunn果時GOTG寫嘅Thanos都想營造果種感覺 今集睇到係比較人性化嘅Thanos 其實我兩個都接受到
當然如果個個奸角都寫到有令人同情位好快又好濫 如果唔夠突出的話

So far Phase 3 Zemo, Vulture, Killmonger, Thanos呢啲都係令個背後動機令人同情又夠出
Ego同Hela就無咁令人同情 但都好深刻
Kaecilius原本好似話係想同老婆同仔重聚先選擇行呢條路 電影無講 仲要好似cut咗幾段scene 成個角色就無咩特色
我其實唔太鐘意宜家個個奸角都要有咁上下背景既趨勢
我都想有pure evil既奸角 但唔知點解好容易就會變左中二病
mads mikkelsen 真係浪費左佢
以前真係多好多pure evil奸角 OT vader 佛地魔
呢D細節真係好神
有嘢想問
Dr. Strange係咪瀕死先可以靈魂出竅
定佢靈魂可以彈出彈入?
只係記得佢一開始cut 人頭同佢smokey eye

一拳一件你呢d hydra
Same same
Pure Evil反而可以專心睇佢有幾奸
無打開機但佢出有playthrough睇下都好丫
Pure evil咪即係Apocalypse囉
小島慢工出細貨...慢慢黎...一定支持
Hela pure evil得嚟做得好正
章魚哥 as superleia ( force)
我自己無唔中意
不過唔想之後個個都係咁
BEN仔都好Evil
我好鍾意GOTG同Avengers1, 2臨尾Thanos嘅奸笑
今集反而無乜點見
見到D傻仔係度話邊個邊個廢
Ben仔emo kid嚟
感覺而家D人鍾意睇貼地

好似CAP呢D....而唔係輕鬆屌打敵人個D

而VILLAIN 都係....鍾意貼地有目的為世所迫既
ben
中二病

仲好purple
This, I agger
如果多元化啲就好
好似被輝神養到太多要求添
好可愛 好似樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞