外父欣賞我份人有決心(126)

1001 回覆
39 Like 9 Dislike
講真就算以前dc幾好都好
普通市民都淨係up得出Batman superman joker
而家可能叫普通人講五個以上marvel角色都得
以前細個都成日睇marvel戲
因為打marvel vs capcom 點都會留意下
加上個時舊版蜘蛛俠,基本上有marvel戲就睇
當知道有mcu就覺得好興奮
Phase1 我剩係入場睇過IM2 CA AVG

IM2見到隊長個盾,我個marvel死忠朋友好興奮,我心諗求其加D彩蛋抽水姐,佢話可能暗示之後會有聯繫,我覺得佢想太多,點會玩咁大
(但當時完全唔知有credit)

CA係同班fd搵戲睇即場揀既,聽人講有credit就等,嗰時得好少人會等,最後見到成隊復仇者集合,我地幾個fd如夢初醒咁呆晒
睇到好熱血
想知十年黎marvel有冇行錯過一步棋
好記得到im2 end credit係智個鎚 後面成班人歡呼
個時咩都唔識 係google search marvel hammer
輝神話最後悔係智1幫智染金條眉
我個人覺得 雷神2 a2 都係錯撚哂
人地DrS做stone keeper有得用粒石
佢做stone keeper就得個睇字
lm
其實好撚難拍,10年成個宇宙同一個世界觀
發生既野互相牽引
仲要套套唔係同一個導演拍
金毛先有神話味
其實有冇人覺得d stone可能有思想
復4會背叛thanos
寫the dark world劇本嘅同時都係寫
ca1 ca2 ca3 iw avg4
點解寫完the dark world又可以寫到winter soldier
其實係咪導演問題
inhuman
aou
一定係 你睇下mos個編劇
工頭就拍到1999
腦爛就拍到tdk
諗諗下我地都幾仆街
工頭搞到dceu集集都1999
但dc fans重當佢神咁拜
我地肥登拍avg拍到咁epic
佢俾人撚狗搞衰左一集
我地就當佢戰犯
啱啱都wiki完 原來bvs都係
又一個同dc9嘈嘅point

好深刻個時睇bvs啲場景係scene A 6秒飛去scene B 10秒 再接番scene A 幾秒咁
brutasha 罪無可恕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞