姐夫正傳 (125)

1001 回覆
48 Like 5 Dislike
見上面講 補番link 講loki呢段唔錯
https://www.facebook.com/storycrab/posts/1754297151345080

首先,是一開場LOKI的那一段。

由「We have a hulk」開始,和《復仇者聯盟1》中TONY同樣的對白,但卻由當初承受這一句的LOKI說出,不僅貫穿了前作,為展示了立場的轉變,而之後赴死的自報名號,「冰巨人王子」道出身世、「奧丁之子」承應了自己的歸宿,最後才由承接《雷神3》的「惡作劇之神」來向THOR展示,他已經不是《雷神3》那個一成不變的他,他也像他兄長一般,找到自己了。

短短一段對白,貫穿了3部《雷神》,1部《復仇者聯盟》4套作品,道盡了LOKI的一生。
係喎

好撚癲 幾日有13萬人比左分
prince of asgard

son of odin

god of mischief

rightful king of jotunheim (定frost giant?)
好似次序係
prince of asgard
rightful king of jotunheim
son of odin
god of mischief

你唔係二刷咗咩
真係好想佢過
根本tfa 就唔值
見到Facebook 有條臭西港女po 有咩人死嘅劇透
之後下面有d MK 扮大師分析劇情
話奇異果交出佢粒空間寶石時有異樣
我記得係son of odin先
rightful king好似係講左幾句先講呢樣野
係特登定咩
大手買入
邊個今日2刷3刷 幫幫手重組句子
YES....
其實大家覺唔覺gamora對thanos都有愛
係knowwhere度佢以為自己真係殺左thanos
都喊得好慘
佢都應該知thanos係好錫佢
真唔真?

似假假地
可能係Stockholm Syndrome
post-sequel sucks
我果盒都係咁
以家賣哂
遲下返貨未必會咁
初版證明
Same
搞到Tony Bruce真係好失色
Lizzie冷帽舊丁圖

佢簡簡單單係最正
個度話佢間野有特別先進的設備做到咪得囉,係要咁
戴冷帽真係好好J
哇有冇link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞