成日話MCU電影唔夠深度,不如講下點解無深度都吸引咁多人睇?

56 回覆
12 Like 32 Dislike
我覺得睇戲係要去搵套戲既優點,劇情,選角,配樂,攝影技巧,動作,特技,ED野有一樣做得ok,套戲都已經有值得欣賞地方,同埋每套戲都會有缺點,過份咁去同D經典名作比較跟本就無意義,好似拍英雄片唔係拍到dark knight咁就係垃圾,戰爭片無雷霆救兵咁就唔洗睇。係到D評論就成日要幫D戲分高底,就無左欣賞電影。
因為有一大班fans
Dc咪又係得nolan batman有深度
其他撚有咩,mos bvs依d較到個畫面黑晒扮撚晒聖經畫面就叫深度

以前舊超人同batman頭二集都無架啦咪一樣係經典
Dc狗先鍾意拎呢d野黎幫dc戲打飛機

agger dude
冇深度都至少要有啲message 帶到出黎先叫好戲啦下話? 簡簡單單比細路睇嘅海底奇兵都有個Message ,家長唔好太直升機,細路要勇於嘗試。自殺特攻個啲睇完都唔知睇左啲乜
樓主講野完全無邏輯可言
有深度先無人睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞