NOKIA係地鐵賣廣告!

108 回覆
262 Like 8 Dislike
唔止,尖沙咀都有
點解要咁做? 想洗底?
當年sonyericsson x10i 都超靚仔架,根本歐州代美學黎講係贏哂。
不過on9 在軟件同硬件真係太固執。
而家人的機冇哂個性,不論三叔同iphone都係。
三叔當年彈得起只因肯硬件用頂級spec. 而唔係部手平或有乜咁巴閉。

當然全世界仲係256mb ram佢已經512mb, 到人地512mb佢就1gb .
自家a9 cpu又贏多少少。
唔好唔記得android當年唔係隻隻有mutli touch , 三叔係第一家。
x10i 係一個傳奇,果期出既機都係android 2.0/2.1
佢夠胆死出部1.5定1.6,個傳奇位就係人地出2.0/2.1 係為左support BT2.1
但sony 部X10i 唔洗上就有得用

sony 到底哂啲錢做緊咩
Multi-Touch 應該唔係三星第一家 ,如果你話有十點我就唔肯定
賣左俾ms
ms 覺得冇肉食賣返手提電話業務出嚟
俾hmd 買返
淨係曉靠android 都係垃圾,

我係話在座咁多位......
早十年肯將symbian架構簡化,再抄下ios界面,根本唔輪到android上位啦
想佢再出返有qwerty鍵盤既機
可以唔洗望住部機都打到字
不過個廣告幾唔吸引
係Nokia 90年代至 M$ Lumia系列時代前,所有Nokia 電話開機畫面
當時香港嘅中文口號:「科技以人為本」
同google 反面注定佢失敗
google map 都冇叫人用
其實唔係developer唔嘗試開發wp app,而係M$跣過班deveoper好撚多獲
wp7轉wp8改內核,wp7嘅developer由零開始重新寫過個app
wp8升win10m要大執個app做uwp又要重新整過
大佬你個os已經少人用,班developer一開始肯做白老鼠幫你寫app就已經執到啦,佢就走去左改右改,改撚到班developer都廢撚事跟你M$
寫app又多多限制,之前舊登有巴打整個舊登app,更新個系統等M$批要等成個幾星期,仲要話係成人內容
坦白講,wp8-8.1呢段時期嘅wp係最穩定同好用,根本唔應該為咗uwp大改成個系統
而家uwp收皮,連帶win10都一齊收皮
我部links 720 ,仲比緊時間佢
lumia 720
死人輸入法同我自動改字
大師兄返來囉
一個二個當Meego冇到
因為meego無乜apps, 同windows phone一樣
緊係冇啦,比木馬消滅左,根本好過symbian android,個手勢操作好適合衣家啲所謂全面屏
睇吓條木馬可以有幾仆街

CEO Stephen Elop told a Finnish newspaper that even if the new MeeGo-based N9, launched the day before, succeeds, it will be Nokia's last device on the Meego operating system.
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387559,00.asp

即係meego就算成功,佢都要死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞