其實DC真係行得太急

561 回覆
422 Like 11 Dislike
Batman 第二集係我一世人睇過最正嘅英雄片
小丑
簡單一句
同幾個fd去睇JL
睇完同佢地講 鋼骨 個設定點點點
佢地問返我邊個係鋼骨

成套戲好似無講過佢個朵係乜

條條友介紹都好少
東一忽西一忽咁 個感覺只係一套 盜海豪情咁 即係主角搵一班人返黎一齊合作
同當年復仇者聯盟1 完全無得比
casting同styling果班友真係應該炒哂佢
叫佢唔好拍好嗎
黑豹拍得垃圾姐 打爛仔交
完全比唔上thor3同cap2

之後咪有新xmen鬼故tailer嘅
嗰個感覺幾新鮮
盜海豪情好好睇架喎
閒話家常咁講 我覺得成套戲最好睇就係頭段蝙蝠俠出場同神奇女俠出場救人
另外有樣野我唔知大家覺唔覺 我覺得成部電影 其實導演好突登咁待寫拍神奇女俠大頭 特別係佢輕輕微笑一下個表情 有一兩個位其實好突登
邊個鬼估trailer?
New mutants
2:02 Flash: He can’t see me.
Superman: I CAN see you.
Flash: He CAN see me.

Marvel: ican see you
Dc:fuck you
最記得張海報明明話你唔可以一個人救世
屌你後面仲有句佢唔寫,除非有超人
所以即係轉生做DEAD POOL
Green Lantern自己出個宇宙仲撚正
每隻色都有排講
Batman begins救返成個batman系列 比你講到咁垃圾
呢套野寫batman既起源寫得好好 講到bruce既痛苦同要成為batman既原因 打鬥方面都似返漫畫果種batman 夜晚潛行打得好好睇
佢個gotham city都係三集入面最有漫畫feel

完全唔係你講到咁垃圾
阿Q精神
Agger 好想喺大銀幕見晒咁多個corps
但起碼DC要拍到一套好嘅GL電影先有得講
CW電視 crossover 都好睇過 justice league
batman連獨立電影都無就玩crossover
肯定預左柒架啦
喂搞清楚先

正義個邊有3個主角級無獨立電影。
復仇者都有2個配角二打六無獨立電影。
https://youtu.be/PE2JFvMMbdw
呢度有講吓DC之所以搞成咁
其中一個原因就係WB高層分黨分派玩權鬥
好想睇佢套水行俠呀
Mcu 咁多hero 都無個玩水
如果係synder 拍就好
marvel多英雄到拍到你個孫出世都仲得
或者咁講,Kevin Feige佢真係一個漫畫迷,同埋尊重創意,慢慢開始接受唔同風格

Stan Lee一路用顧問身份,比好多意見成個宇宙嘅發展

Dc啲高層、股東其實就好似Ready Player One入面嗰啲垃圾一樣 乜都唔識就喺度指手指腳、阻撚住曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞