其實DC真係行得太急

561 回覆
422 Like 11 Dislike
講起Logan真係另類成功,好貼地,當然仲有”廿年都演緊狼人”呢個光環
但睇DCEU真係好大堆頭,有食滯左既感覺
明明睇JL動畫、Red Hood都唔會咁
因為dceu係要你一日內食十餐
人地就俾你十日食三十餐咁
電視劇個flash好好多。

電影個個好柒,跑個姿勢又核突,都唔知做乜鳩
事實係DC中意弱化敵人多過主角群(Batman例外)
明明Steppenwolf一個就夠打大超同aww,不過去到JL即刻成個小丑角色
你問我mos個問題
係關弱化左會無人睇事?
你覺得mos大超弱化左?
咁係唔係即係能力強唔強都唔會影響改篇出黎個效果?
但你覺得外間對mos評價係高咩?
我當你真係拍到所有角色都有成長期
但到最後大超都好似JL咁一個打千個既能力
你會覺得好睇咩?
JL組團呢件事係咪多餘呢?
咁咪對手都強返囉,唔好成日以為得超人強人地唔強先得架
Hulk都強可以一個打loki但佢唔會一個做晒所有野
同埋弱化我覺得無問題,整弱佢我ok
咪再之後JL完左再出個人電影先強返
再JL 2.3時咪打darkside 囉
搵個再強的人打你強左都可以一個人唔夠打
宜家係你覺得弱化左佢地個人電影會蝕
先唔講ww證明左唔蝕
咁marvel一開始得ironman賺其他都蝕啦,咪一樣可以做到avg

咁關dc角色本身難改咩事?

On9
Batman係弱智化
Mother....
你愛犬老人k話本土唔高都係無撚用都係蝕
咁可唔可信先
有深度有鳩用,深度又攞唔到奧斯卡,票房又輸人九條街 咁不如學人地至在賺錢算啦
DC狗飛撚晒啲討論自己喺度打飛機

吠兩聲嚟聽吓先啦吠吠
其實DC一開始搞JL唔係問題,

佢可以出幾個人集合先,續集講番揾同伴加入咪得。

Batman, WW聯手先囉,跟住發現2個人真係唔夠力量咪尋找同伴。

宜家一集要揾3個新人加入,過程又唔深刻,出到黎d人又行行企企,都唔知做緊咩。

下下要腦補劇情, 電影黎講真係好差
咩啊,人地咪攞咗最佳服裝設計
TDK就真係有深度
MOS同BVS就只係係畫面同對白到加d耶撚symbolism扮到好有深度咁
仲拎埋幾個金酸莓
仲On9

印象中mcu 得hulk係叫打和走
如果有Budget兩倍票房都叫蝕
JL就
超人已經係障礙
接近無弱點
點成長
你知唔知票房要同院線個d分錢
如果票房無3倍都好難話賺架
仲要海外可以收返的錢又小d
如果成本過到票房就賺到咁綠燈就唔會俾人恥笑左咁多年啦
三倍

講之前唔該用下腦

兩倍已經=穩賺
Thor同ca都係賺
又要抽稅
又要同戲院分
又要同發行分
個時仲同環球派拉蒙合作
你覺得2倍真係夠
Dc宇宙真係唔知做乜撚
明知自己進度比人慢
就將電視劇融合電影做伏線
又要當做平行時空
Joker 依加又搵另一條友做
咁唔洗問呀季
蝙蝠俠到時一定又搵另一個做
唔怪得依加個蝙蝠俠演員都話 唔想再做蝙蝠俠
公司都唔當佢係親生仔咁對待
人地m記起碼 對rdj有情有義 rdj也一樣
依d咪合作囉
Dc點會搞到個演員 做蝙蝠俠做到唔撚想做
明明做蝙蝠俠係一件幾威幾型既事
拍埋d垃圾都咁多人比錢睇
佢想點都得啦
兩倍夠,不過真係唔算賺得多。
其實都仲未計後期有得賣週邊,賣碟,賣播放權淨賺。
所以三倍先有得賺根本就係亂嚟
三倍已經叫大賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞