(正式宣布)gobee bike 係垃圾中既垃圾

228 回覆
2228 Like 11 Dislike
踩開OFO
點都要佢退
我之前扣到4舊 屌左佢退
因為屋企同車站都有成15-20分鐘腳程,所以唔想行又有架車代步都可以方便好多

點知
依家係咪冇左星期一至五17:00-22:00免費
點叫佢退?Ching 可唔可以詳細D?佢有冇刁難你
基本維修都做唔到,10部車9部壞,執左佢啦
老豆之前好似都試過
claim得翻
四月起冇左
我試過同樓主你一樣

第一次試玩,增值左$100
踩左25分鐘後lock車,正常扣$2.5,但個apps完全sence唔到,繼續扣錢直至扣哂$100先識停

即刻send email去,無人理
要係佢地facebook留言,先有人跟進,話退返個$100落我credit card

點知到credit card出月結單,發現佢都係charge左我錢,再係facebook屌。佢地先發現多一個問題,原來個apps增值個下double charge ,前後扣左我credit card兩次$100,而佢地只係退左第一次既錢俾我。

Gobee bike狗也不屌
你有冇lock返架車先
我試過入錯code,開左部唔知係邊既單車
之後佢星期六日無人開工,星期一先幫我停
好彩無扣我錢

最快可以去fb page pm佢地,星期一應該會覆
Lock左見佢唔識停
我即刻影低相,sned email黎做proof
根住上佢facebook到,已經見到成堆人屌緊同一個問題
不過平心而論,佢d車係輕過ofo, design都好小小
ofo有時鞋踭會撞後面
不過gobee車 d鏈甩晒油,踩落唔順
踩hoba 喇有得變速
我前後搞左兩個月先settle到件事
搞到唔係好敢再試

仲有我個次由大圍站行到沙田文化博物館,試左十幾部車,先有一部unlock到,唔明點解gobee 可以咁廢
朋友都中過伏 又係搞一大輪先退到
Btw 平路gobee最好踩 但係踩得唔快同埋上斜辛苦

Hoba就得有得轉波呢個優勢 不過前題係你解到鎖先

Ofo 簡直係廢鐵 架架都有怪聲既
佢地d車係咪太耐無人踩無電
report返就ok,呢個bug來的
如果你喺佢確認lock咗之前quit咗app/斷線就會咁
呢個bug經常發生,所以report返就會退錢,唔使擔心
gobee bike果7舊幾可以買部2手單車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞