古巨基討論區(405) 五月紅館|今年內推出粵語大碟|

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
45歲嘅古巨基,當年喺無綫藝員訓練班出身,每月人工得$3,500,入行27年冇試過踏上視帝路,反而喺樂壇唱出一遍天,曾經陳奕迅鬥到七彩,不過,近年基仔較少喺香港蒲頭,5年冇出廣東新碟,7年冇喺紅館開騷,反而喺大陸《我是歌手3》節目見到佢,網友都問:「古巨基去咗邊?」

03年度叱咤頒獎禮,基仔憑《必殺技》奪我最喜愛的歌曲,喺台上爆喊:「我真係好鍾意唱歌!」事隔15年,基仔接受《蘋果》專訪語氣鏗鏘說:「今日古巨基絕對係仍然好鍾意唱歌,結婚後步伐同以前唔同咗,自從當年休息冇再踏足頒獎禮,心情都唔同,隨住年紀越大,出產量想精,唔想為咗keep歌量出歌,我唔單止鍾意唱歌,我係非常鍾意做音樂,我o依家絕對珍惜出碟,希望做到自己嘅概念,o依家頒獎禮都同以前唔同,喺我身上未必用獎推動自己,覺得o依家咁嘅步伐同心情做音樂比較舒服,老婆都舒服。」
下月,基仔終於返嚟啦,再踏紅館舉行《We 我們》世界巡唱香港站,日前基仔接受《蘋果》專訪表示:「5月紅館有突發檔期,要多謝五月天,農曆年前公司同我討論,我哋都驚時間緊逼,但如果o依家唔做,可能等到明年尾都未肯定有期,所以考慮咗一陣,將tour帶返嚟香港,不過就做全新版本,我強調係特別版香港站,絕對淨係唱廣東歌,其實近年我見廣東樂壇好多新人輩出,雖然我o依家出碟唔及以前密集,但我都有關注嘅。」
6場...
屌頭尾都唔係 原本買晒頭尾
一次過玩鳩買哂頭尾既fans
蛋記你好撚野
我就唔撚再買
屌拿星古巨基加頭場尾場
係咪玩焦土
想燒曬d fans
利申返,係網上消息,任何人都睇到
真心嬲
一定要加兩場既話
我寧願你加9,10/15,16咁樣
好過我宜家買哂頭尾但到頭來頭尾都不是
好撚嬲啊屌

英皇

你搞張敬軒啦屌
佢係咪睇死fans一定會再加碼買頭尾?
屌 好灰.....迫人買多2場
佢加一場我會再買
加兩場就兩場都唔買
ok 跟
屌出聲 仲買左14追尾場
屌,擺明撚d觀眾,本來買左14號
等官方先屌啦, 網上消息姐, 都唔知真定假
喺,買在14號,點知都唔喺尾場嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞