古巨基討論區(405) 五月紅館|今年內推出粵語大碟|

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
古巨基坦言還有個導演夢:「呢個夢想都醞釀咗一段日子,等演唱會同廣東碟完成後,希望將時間完全擺去向呢個夢想進發。」基仔表示從前輩張艾嘉身上學懂做事要把心一橫:「之前過年嗰陣,我去咗張姐(張艾嘉)屋企拜年,同佢講開我夢想做導演嘅嘢,佢就分享之前經驗。當時佢有個古仔要拍,就把心一橫咩戲都唔接,只係做好佢個劇本,佢嗌我『所有嘢擺低,淨係做好呢件事!』係佢點通咗我。」

個個身份都鍾意
基仔的電影夢,可會邀圈中老友如古天樂、黃子華等參與演出?他坦言手上已經有個故事:「我同編劇坐埋傾過,個故事係一部勵志嘅戲,如果真係呢個劇本行先嘅話,可能會搵啲青春小鮮肉嘅演員。(你會唔會客串演出?)我要睇情況,如果真係首次執導,我可能會專心喺一個工作崗位上面。」
即係導演先過拍劇?
今晚愛回家就係<水的前世今生>
下個禮拜二

愛.回家之開心速遞#305

樹根提起要出席武術會聚餐,未料各人被栢菲傳染感冒臨時缺席,只有博思和子孝準時現身。樹根發現各門派都獲邀表演,唯獨他被遺漏。樹根直言不願門派功夫失傳,命各人早上一同運動,並決意將門派心法傳授。樹根對各人嚴格訓練,卻命子孝不可偷學。樹根被街坊嘲笑其功夫虛有其表;家人藉詞走避時卻見子孝在以心法使出功夫,樹根突然出現,死盯着子孝後反不發一言離去……
新片講起Shirley
佢fb
<中餐廳>5月開始係法國錄season2, 傳趙薇搵古巨基同蘇有朋做主持, 但古巨基因為演唱會檔期問題推左, 會改做其中一集嘉賓
中國網民紛紛呻古巨基笨, 因為個節目好多人睇, 而且話題性十足, 因為有趙薇x古巨基x蘇有朋, 冇理由為演唱會而推左個咁好既節目
On9
咁佢真係好為香港歌迷
膠刀肺豉脾
上面D人真係好痴線
由依家開始直到演唱會要唔聽基仔d歌一陣,如果唔係就無晒新鮮感
蚹蛤蟈蜻 以為自己大撚晒
睇佢哋喺貿易戰啲評論已經知支那人係抵死
唔係應該要溫書咩 雖然已經好熟
夢中人都聽咗幾十次
我都覺得要溫書
告別我的戀人們
《Love don’t hurt》
今日古巨基唱咩歌
義海豪情
交出我的心
日本設計師套豹紋西裝外套+舞 上台encore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞