古巨基討論區(405) 五月紅館|今年內推出粵語大碟|

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
歡樂今宵
糖妺:

我想長氣一下,
因為隔了幾天再看這次經歷依然難忘。
好多朋友仔很羨慕我有機會這麼近距離的見到古Sir,
係架!係好開心架!但係我都好緊張,
唔敢攀談太多,要負責整個直播流程,全程國語,
至少唔好讀錯主辦個名。哈哈哈!
我看到的是,其實古sir當刻做完時裝展回港,
一早下機,開完記者會,很累很累,聲音也累,
但他還是在自己控制範圍內把自己的聲音,
直播歌曲顧好,而且直播還要應付突如其來點歌。
其他的他都交給最放心的人去處理,
對自己的團隊充滿信任和信心,
自己作出對當下狀況最好的控制,
分清楚應放手和可控制的,這都是經驗。
樂隊老師都是紅館會見到面的老師,看見他們依舊會幻想站上更高的舞台,有機會跟他們合作。
每次有機會跟前輩相處,集郵是當然,因為我想記住,
每次你看到他們,從他們身上感受到的學習到的
是甚麼!生活中每天是學習,
不要放過任何可以有得著的機會。
謝謝主辦。

#raiseyourstandards
#同埋買飛睇古sir
#5月11日至14日紅館
#古巨基我們世界巡迴演唱會
@leoku

https://www.facebook.com/sugarclubkandy/posts/2133772320178972
係喎
係呀 軒仔都想睇呀但買唔到
求12號$280連位2/3張
https://t.me/matthew1025
屌你蛋記清埋D單丁位佢啦
自推
求任何日子$280 2連位

https://t.me/kklopgg0347
聽日21:30初心再體驗
想問下,14號加場冇經信用卡公售,公售又係一樣一片黑,咁黑色嗰d去晒邊?同埋上網會唔會買到呢d靠中間ge 280呢?
11/5優先訂飛$780想換14/5 $780正面台飛
有人公開買到黑色位,雖然冇貼出黎,但14係多啲飛賣
2張連位
見到有黃牛係放54行,超正中
拍左好多野,但一個鐘播哂
呢度都有巴打買到中間
內部飛
可能會慢慢放返啲出嚟
其實可以耐唔耐睇下 可能會買到靚位
古巨基初心再體驗

監製 麥鎮東
編審 鄭瑞麒

古巨基入行二十多年,出身第四期藝員訓練班的他,昔日古怪基由主持娛樂及音樂節目、客串劇集到最喜愛的唱歌,健康形象深入民心。基仔藉着初心再體驗音樂特輯,領觀眾走進時光隧道,回憶成為最受歡迎男歌星之路。首先重現初入訓練班的情景,同學們不知情下一起上堂會發生甚麼趣事?客串劇集演路人甲,重操故業客席當主持,手執當年咪牌訪問華仔,又重拍<愛與誠>MV,還實現從未在熒幕上做過的新嘗試。
真係超努力
希望今次演唱會做返好個口碑
冇經濟日報,睇唔哂成篇

鄭丹瑞:藝訓班畢業禮那天,我送了一個很大的驚喜給他們。早在一個月前,我已知道古巨基,即第四屆藝訓班畢業生,會跟電視台拍一個特輯,負責的導演問我,有無興趣讓古巨基來藝訓班,作為重讀插班生上一課?我立即打蛇隨棍上.......
會唔會加場?
佢busking完個陣話加場記得支持佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞