學車中伏經歷

104 回覆
13 Like 2 Dislike
我上年跟 A1 又 ok
連埋補鐘 $7000 左右攪掂棍波 Van
睇你好唔好彩執到個好師傅
官塘駕駛學院,堂堂唔同師傅,1take pass

Me too
元朗駕院畢業,女師傅,好吹得水
一樣都係跟佢就pass
元朗駕院畢業,女師傅,好吹得水
一樣都係跟佢就pass

求資料同total洗費

又遲
約親早都遲

Me too

me3, 就黎甩p
爆名啦 呢種真係仆街黎

我私家車自動波

條友姓黃
車牌RF字頭
車身無logo
我都係a1
好彩遇到個好
第一日上車 講解完 試入波 開車 之後扭鈦 師傅同我講 人車合一
跟個老野學車

轉灣控我軑盤,無教過死車要點做
考斜路泊車但無練過斜路泊 永遠係平路教
泊車教我扭死軑 點知一考果陣個考官講明唔準扭死軑
第1次2 part肥晒 即刻屌9個老野再轉師傅 上第一堂比個新師傅話我好多野都無做到 我先知條撚樣無教過最後輕鬆pass

我果陣考泊車停定扭盡軚先泊嫁喎

泊車好多官畀扭死軚
但師傅有責任同你講 一般係唔畀
跟個老野學車

轉灣控我軑盤,無教過死車要點做
考斜路泊車但無練過斜路泊 永遠係平路教
泊車教我扭死軑 點知一考果陣個考官講明唔準扭死軑
第1次2 part肥晒 即刻屌9個老野再轉師傅 上第一堂比個新師傅話我好多野都無做到 我先知條撚樣無教過最後輕鬆pass

我果陣考泊車停定扭盡軚先泊嫁喎

泊車好多官畀扭死軚
但師傅有責任同你講 一般係唔畀

依家d師傅會同你講。扭死軚細惕
純粹唔好彩

Me too

me3, 就黎甩p

me 4, 半個鐘前pass
嗰時就嚟農曆新年,喺何文田揸揸吓經過間花店,個師傅話:「喂,停埋一邊先,啲桔好靚!」
條友就落咗車睇桔,我就喺車等佢
私人師傅
考車師傅真係有衰人有壞人

之前跟過一個垃圾師傅 第一堂一上車
佢;你覺得學車 學幾耐先去考
我:十零個鐘啦
講完 佢已經開始罵話學咁短唔夠
第一堂就已經上車俾佢罵左20分鐘
而果20分鐘我無得渣
內容都係罵而家D人學車太短時間 係要學耐D 學咁短唔夠
而家諗番起條友其實係呃緊鐘

平時上堂又曬我時間去排隊玩三手同S泊(澤安道果條路 知幾多人排架啦)
明明都泊得靚晒 仲要泊幾次先行得街 搞到我每次行街行得幾次 大半堂用黎排隊 on99
(後尾新師傅同我講 澤安排隊玩三手同S泊 跟本D師傅愛黎R時間 如果見咁多人排隊 跟本可以直接中間三手出去 再泊一次 已經可以行街 或者太多人排 唔入去 行多幾轉街仲好 因為你唔知要玩幾耐 )

上堂好多野expect我自己識 我都無渣過車 我識條春咩 做唔到佢要求又猛罵

收錢又逼學生比定10期錢 我唔肯俾 要求一堂一堂俾 即刻黑面
同佢係車嘈左陣
之後就成堂係我耳邊屌尻我 話手車唔掂就唔好諗咁多比錢既野
講到自己好偉大有教無類咁
屌 咪係要收我錢先肯教 想我比錢佢洗姐
(同新師傅講番 佢話佢自己都唔會咁樣先收10期錢 根本無得咁仆街 鐘意咪跟 唔鐘意就散 扣學生10堂錢好仆街 新師傅話條廢老試過同學生因為呢單野搞上差館)

一日打6-7次黎叫我上堂 好似我唔洗番工咁 學唔夠又俾佢屌
次次渣車 係咁讚D上好多堂又比足10期錢既學生 又串我俾唔夠 學唔夠 煩到仆街

佢自己記錯時間早到 唔肯認 呃我半粒鐘 果次我嬲到仆街
仲問我有無錄到佢音先 無就唔會認架啦

最撚搞笑係佢架車 真係好撚廢 特別易死火 用佢個極力子好唔順
轉波 上斜 踩多少少break 架車勁嘈 好似成日要死火咁
(後尾用新師傅架車 唔會有呢個問題)

上網睇番原來條仆街一早有學生罵爆佢 聞說行內個朵都唔好 好後悔都跟左佢一排
而家新師傅又唔會呃鐘 會比多少少時間我 提番我好多野 計睇燈時間 分享路邊駕駛經驗 咩路入三波
好多野都有提番我
先發現原來條廢老好多野都無講 仲要有2條路線無同我行過 成日搶尻我個呔(新師傅無咁做過)
正一仆街黎
搵師傅真係要有熟人介紹先好
嗰時就嚟農曆新年,喺何文田揸揸吓經過間花店,個師傅話:「喂,停埋一邊先,啲桔好靚!」
條友就落咗車睇桔,我就喺車等佢
私人師傅

屌佢老尾
我報李鍵
香港島考電單車

香港島既生態係咁:
李健既師傅唔係hea 教 就有DD 智障(表達同觀察能力好低)
同自學係無分別

學生見唔對路 擔心合格迫住比$現場D私人教既師傅
$250一節  兩節起

BTW:
以前學過一個叫羅錦源既 既貨van 師傅 幾好
雖然有時都係尻屌  我最係都係fail
但記得佢係有心教  , 會睇住我咩做錯 

我係香港島學車, 見盡好多師傅做自己野 , 訓教
學生自己渣

其實香港個制度真係好食屎
所有人學車都要極大成本令人傾向操得少,而且考試果套同實際果套又好大分別
結果香港既新牌仔根本唔夠路面經驗, 成為路上炸彈

反而外國果D 唔洗一定要師傅
就算新牌仔都經驗足

考車師傅真係有衰人有壞人

之前跟過一個垃圾師傅 第一堂一上車
佢;你覺得學車 學幾耐先去考
我:十零個鐘啦
講完 佢已經開始罵話學咁短唔夠
第一堂就已經上車俾佢罵左20分鐘
而果20分鐘我無得渣
內容都係罵而家D人學車太短時間 係要學耐D 學咁短唔夠
而家諗番起條友其實係呃緊鐘

平時上堂又曬我時間去排隊玩三手同S泊(澤安道果條路 知幾多人排架啦)
明明都泊得靚晒 仲要泊幾次先行得街 搞到我每次行街行得幾次 大半堂用黎排隊 on99
(後尾新師傅同我講 澤安排隊玩三手同S泊 跟本D師傅愛黎R時間 如果見咁多人排隊 跟本可以直接中間三手出去 再泊一次 已經可以行街 或者太多人排 唔入去 行多幾轉街仲好 因為你唔知要玩幾耐 )

上堂好多野expect我自己識 我都無渣過車 我識條春咩 做唔到佢要求又猛罵

收錢又逼學生比定10期錢 我唔肯俾 要求一堂一堂俾 即刻黑面
同佢係車嘈左陣
之後就成堂係我耳邊屌尻我 話手車唔掂就唔好諗咁多比錢既野
講到自己好偉大有教無類咁
屌 咪係要收我錢先肯教 想我比錢佢洗姐
(同新師傅講番 佢話佢自己都唔會咁樣先收10期錢 根本無得咁仆街 鐘意咪跟 唔鐘意就散 扣學生10堂錢好仆街 新師傅話條廢老試過同學生因為呢單野搞上差館)

一日打6-7次黎叫我上堂 好似我唔洗番工咁 學唔夠又俾佢屌
次次渣車 係咁讚D上好多堂又比足10期錢既學生 又串我俾唔夠 學唔夠 煩到仆街

佢自己記錯時間早到 唔肯認 呃我半粒鐘 果次我嬲到仆街
仲問我有無錄到佢音先 無就唔會認架啦

最撚搞笑係佢架車 真係好撚廢 特別易死火 用佢個極力子好唔順
轉波 上斜 踩多少少break 架車勁嘈 好似成日要死火咁
(後尾用新師傅架車 唔會有呢個問題)

上網睇番原來條仆街一早有學生罵爆佢 聞說行內個朵都唔好 好後悔都跟左佢一排
而家新師傅又唔會呃鐘 會比多少少時間我 提番我好多野 計睇燈時間 分享路邊駕駛經驗 咩路入三波
好多野都有提番我
先發現原來條廢老好多野都無講 仲要有2條路線無同我行過 成日搶尻我個呔(新師傅無咁做過)
正一仆街黎
搵師傅真係要有熟人介紹先好

都上網都唔敢開名  明恰你又點
自學啦 有幾難渣

考試睇運 我考果陣條街無車
睇到咁多位巴打 法國我算少事 between都分享下
學車學足咁多堂 屌撚足咁多堂 搞到每次學車都有d陰影 學車都腳震咁制 之後後期靠係咁上網睇片先叫改善到
個時有搵過另一個老師博補鐘 感覺差好遠 唔會係咁屌 會正面鼓勵你 話你只係緊張個d 好多細節位都幫你汁番 肯哂時間同你汁 同本身個個真係天同地忽

去到最後考個時已經變得唔撚驚 反而考官係我隔離仲揸得輕鬆 最後 1 take pass
睇到咁多位巴打 法國我算少事 between都分享下
學車學足咁多堂 屌撚足咁多堂 搞到每次學車都有d陰影 學車都腳震咁制 之後後期靠係咁上網睇片先叫改善到
個時有搵過另一個老師博補鐘 感覺差好遠 唔會係咁屌 會正面鼓勵你 話你只係緊張個d 好多細節位都幫你汁番 肯哂時間同你汁 同本身個個真係天同地忽

去到最後考個時已經變得唔撚驚 反而考官係我隔離仲揸得輕鬆 最後 1 take pass

其實大家都知鳩屌係學唔到野 就算學到都係因為自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞