F1 2018 澳洲站 討論區 (2)

575 回覆
4 Like 38 Dislike
07-08豐田係上緊,但唔好既地方,係拉夫舒麥加
佢燥底,成鳩日屌鬼
豐甜上下都唔老黎佢
車手其實都好重要 如果唔係部車 development會走錯方向
你睇舊時03-04motoya同拉夫渣wiilams幾勁抽
不過算啦,如果BMW玩返 我都覺得開心架啦
豐田一日贏唔到 WEC 一日都唔會轉😂😂🤣🤣
英國engineering, 呀哈哈哈
bmw 有幾多hybird high performance 經驗?
佢睇住康打咁樣仲唔龜縮咩
motogp之前有個美國人叫Ben Spies
係ama同wsbk冠軍
黎到motogp上埋yamaha正廠咪又係騎唔掂
俾邊個國家你都係負責透爐,分別唔大
cosworth呢?
呀哈哈哈哈哈哈哈
睇咩年代啦
咁我都係講緊而家英國engineering 得啖笑姐
威記又係咁
麥記就......再睇下先啦
其實而家無廠會玩,
因為粒MGU-H玩死好多間廠
又貴研發 研發完重要未必穩定同效能轉換高
而家我覺得呢三年直到2021 都係睇銀紅
Benz重要領先咁多 重要有咸爺
拉利呢個組合 我覺得無咩攻擊力
但勝在穩定 廢老次次尾段都收晒皮咁款
如果下年四萬哥去左拉利 咁我覺得拉利真係有機
不過比著我係四萬哥 實去benz搏一搏😂
咁廢老可能又可以永續
sor我以為講engineering係講緊成部車
原來淨係講副偈
英國人做偈都係等2021算。佢哋啲新科技無跟咁貼,要整個mgu-h出嚟點都會有難度
不過如果講個底盤同空氣動力嗰啲嘅話,除咗麥記個底打得好啲之外威記真係一pat屎 俾副benz偈都可以咁差,一年衰過一年
其實我覺得而家既老麥 唔係勁
係大頭手車夠堅。
底盤勁既 應該係大牛>benz
氣動力今年同上年都應該係拉利勁
Benz部車個底打得超好,
唔知關唔關老舒做開荒牛事
William 老啦 要paid driver 就知勁極有限
就算有人材 都無銀彈
重要愈黎愈差 今季季尾分分鐘比沙巴過埋
部車左抄右抄 用埋benz偈都係篤屎
我係佢地 真係同拉利買底盤買懸吊 然後用benz偈
分分鐘勁過大牛😂 自己又唔洗研發
自從silverstone 由包q到無podium衰到而家
小心啲啊 呢到有啲麥粉惡過狗 寸過馬撚㗎
真心麥記個情況好過威記
麥記有車手有底盤搭救renault偈唔夠力
威記無車手無底盤俾benz偈佢都用唔盡個潛力
做Christian Horner 咁講
當Benz 同拉利都有同樣資源
拉利放一半資源落PU,一半落Aero
但Benz PU 已經領放太多,以至佢地可以用三分之一既資源去PU
剩低三分之二去Aero

最後係,Benz PU繼續好過你,chassis development 又好過你
結果都係冇人追到Benz
威記係一個循環
無好車、成績差、請paid driver、無feedback、無好車
唯有望Kubica可以多啲揸下部車俾多啲意見
不過見Sirotkin用S呔試車最後一日揸出個 1:19.189,上年Massa用US呔揸到1:19.420
同埋今年嘅S即係上年嘅SS
架車實係快咗,不過唔知追唔追到三大隊嘅進度
同埋兩個少爺仔試車就叻,到落場鬥又差咗啲
麥記幕後係班油王啊
計畢直佢都排到第四
佢係除左係14年le man柒左一下之後比9bot果隊嬴左之外,見佢其餘時間都幾快下
老告f1 好似收左山好耐
講左無錢好多年
之前frank williams 賣哂佢d古董車又上埋市去救國啦
我好期待佢2021回歸! 做返拉龍大隊長!好似當年truill 甘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞