F1 2018 澳洲站 討論區 (2)

575 回覆
4 Like 38 Dislike
我琴日仲著康打風嬲返工
撐住呀巴打
btw成事唔喺到邊個開新po
要等2036我康上台先會有新post
大家唔好咁熱烈討論
康粉個心碎哂,你件風褸燈死左it 狗
可唔可以係motogp果邊都燈下
無啦無啦
無成事無得負評
魚雷揸左咁多年經驗當然好過hartley
細牛反正都搏左康打,唔差在搏埋後生仔,反正都係做大牛溫度計試水溫
不過同年另一個palmer真係唔抵幫,蕉蕉明明上屆都叫做4th/5th fastest car,居然要臨爛先拎到分
其實上年大改,唔多唔少都同其他隊拉近左距離
而且辛斯仔同雷諾引擎又唔差
今年大家摸熟晒
而細牛又要再摸熟 係會蝕
重要兩位車手都係新
比多幾場康打先。
不過富二代真係廢 廢到嘔😂
細牛因爲puncture 入多左次pit
所以比人lap
都係廢打’s fault.
其實威記有幾好,呢幾年大家有眼睇
改用hybrid之後食住benz副偈個優勢叫做可以上下台
但係佢逐年成績都跌,連force india都過埋佢頭,就知佢嘅研發真係唔多掂
所以我諗今次個結果係唔係真係兩個富二代嘅問題未可以咁快下定論
原本仲希望paddy lowe嚟咗威記之後今年會好啲
點知又係原地踏步
部車個外型零變化
揀得troll + 俄仔
比你冥王星車都無用啦
連抄屎碌碌都快過troll 仲有乜好講
車手成日變,無辦法比到feedback 車隊同技師
部車有料,但車手唔得都無用
上年更新完重衰。
斬掉重練都唔得,要搵到個好車手先得
靠兩個新人,Stroll仲要唔係穩定車手,都好難靠佢地研發到D咩
所以之前testing 狂出Kubica
搵場放kubica落去跑下睇下有咩反應
10 kub 1:25.342
.
.
.
19 str 1:26.879
其實比一場kub 跑下就可以屌打哂2個
但佢地2個都係paid driver 有咩計
我記得Williams 近呢一年q 都好差,仲衰過McLaren
但正賽Benz 偈做到野成日都可以上番去
今年Williams同force India 食左屎咁,
Force India 上年話哂都第4
掛住研發燒能量水
前者少爺車隊衰driver,後者衰development
記得季前傳過force india會變force china,可能資金問題
Force India 老細唔係好撚有錢咩?
palmer嗰種廢唔係講笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞