[只益連登仔] 完美無缺美國森林超平3M除鉛濾水器安裝法

179 回覆
128 Like 11 Dislike
想裝,但要係枱面塊人造石開洞,好驚俾人core爆塊石
巴打我想了解下你個方法係點
thank you
裝個轉插switcher係水龍頭

同一個位出生水 淨水

果間收我百零蚊
果個水龍頭出水器係咪都用到樓主介紹Amazon果隻3M濾水器
link : https://www.amazon.com/dp/B01L0ADH3K

我岩岩見到香港3M AP Easy 系列有介紹到,可以裝鋅盤面or鋅盤底都ok
所以我諗樓主講果隻都應該可以,差在唔知啲喉入唔入到水龍頭出水器

呢張係3M介紹嘅安裝方法
有d舖肯拆出黎賣掛

將條管直接隊落依件野係咪就可以用到?
其實只要條喉駁得到就點都有水出,只係過濾能力如何無人保證到
你經水喉頭入水,水壓一定會低好多,我介紹呢隻就唔預你咁用,我就答你唔到會點
假若你真係有辦法搞到原裝嘅龍頭出水器,注意佢係用兩分喉管,你要買轉接由三分轉返做兩分
同埋就係咁駁個出水速度會低咗好多,咁無乜癮,我推介呢隻就係因為接受唔到香港個仔滴滴仔
睇佢寫三分,應該可以
但Amazon依家充斥大陸貨,自己小心
樓主,如果我買一套 3m 龍頭連濾水器,你估自己裝容唔容易,見下圖:

呢款出水量做唔做到洗碗果個效果:

另外你有無TG, 方便傾:
https://t.me/Specianson
水龍頭你有個萬能鉗應該就裝到
你呢隻出水量係我介紹個隻嘅一半,我自己覺得唔夠
再加上佢總濾水量都少一半,可能好快用爆要換濾芯
如果你有換埋水龍頭咁嘅冒險精神,我會覺得你直接買我介紹個隻仲好
但我買你介紹果隻,仲要買埋d 配件,

買伙果款係咪可以裝番呢隻,另外個配送費係咪每件貨都要俾嫁
Attach 唔到圖
另外你介紹果隻,可以照駁到冷熱水嗎?
上網㩒幾㩒,用信用卡俾錢,難度上有好大差別咩
唔得,唔係
冷熱水關水龍頭事,同濾水器有咩關係?

即係佢冷熱水駁上龍頭,我見上面推介果款濾水器得一個入水位,咁係咪駁唔到
我個隻係裝係鋅盤底,你一係濾冷水一係濾熱水
哦,我明啦,即係是否隊一條喉入去濾水器個入水位到
我都明啦,你係近排先入嚟呢個post,然後我啲圖死曬所以你唔知我點駁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞