[只益連登仔] 完美無缺美國森林超平3M除鉛濾水器安裝法

179 回覆
128 Like 11 Dislike
巴打,我買左支AP2 305 cheap野黎
你支Maximum 可唔可以扭入我個頭到

從上網搵到嘅圖睇就應該唔可以

我仲諗緊你支Maximum咁勁,如果我搬屋裝佢,可以長期用

宜家用支AP2 305, 洗碗都廢事開,驚支芯快打柴
其實你買full set裝都只係比單買一枝芯貴百零蚊,何不唔直接換成呢set?
我諗緊
我就黎搬屋
我會用你講既方法, 將支AP2 305 改做under sink 咁裝, 直接駁水龍頭長用, 話知佢
用到打柴, 就買set Maximum 裝, Maximum 成1900 gallon capacity, 有排玩
接頭呢d野好平啫
有興趣,屋企用緊pur, 夠方便
不過瀘芯好快要換,想換枝堅野
好多垃圾膠喉好大陣味,樓主用乜膠喉?
你要產質好就考慮買美國歐盟個d 價錢都唔好貴 但都有小小膠味 係好正常嘅
要水浸吓就膠味慢慢散去
宜家香港好多係支那貨
巴打有野想問
駁去屋企來水閘掣條膠喉,之前睇片會笠個膠欖套左條喉,仲係喉咀塞舊野,你有無咁裝法?定係無咁既必要?
D膠味好撚難頂,我對膠喉味好撚敏感,好似d露營水袋個個都臭膠味到頂唔順
照咁睇條膠喉都係3M原裝送過黎,應該無問題
想問下呢個係唔係made in usa?
我照住替換濾芯個盒最底個句打比你:
Made in the U.S.A. with globally sourced materials.
點解定價上同easy complete比會平咁多?邊方面差過?係咪無得濾voc?
我都買左2set等裝,但唔係好知究竟點解呢款咁平
唔清楚,我覺得只係香港代理搵笨
唔清楚你嘅VOC具體指邊啲chemicals,直接比條NSF Cert嘅list你
https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=3US-MAX-F01
JG d quickfit connector係唔係hand tight就得? 好驚扭爆, 但hand tight又驚遲D漏水
如果只買幾粒jg運費都好貴,香港有無類似product賣?
下個月搬屋
按樓主方法接濾水器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞