嚴選人工最低+最霉行業

291 回覆
77 Like 6 Dislike
一普跟單文職,客戶服務,人工萬頭
大家講到咁慘又唔轉工
物管?
升到16.8啦 有無source
呢個真
之前有兩個朋友
一個hku語文系入鳩假期做先9k一個月
一個cu中文系做咗幾年上到本細雜誌副編都先得16k
仲要臨出書前一星期要日日通頂公司瞓咁濟
街市
物流業有能力做到top果班好好搵
返5日?
原來mtr請telecom? 但我唔係落手裝野個隻啵
慘. 北上搵食
萬三
唔撚係呀_
問左地盤未無工開時仆街 走數拖糧又仆街 又多黑工 完
警察
屌你老母冷氣佬啦
做到今年第六個年頭人工遠遠不及一個初入行既地盤/裝修佬
每日孭住十幾二十kg既垃圾架生袋周圍走
有一次臨收工係柴灣夠撚膽死叫我入元朗 屌你老母
仲要成日搬搬抬抬 膊頭痛腰又痛 晚晚半夜痛到札醒
成日都周身損 返到屋企又要俾老豆老母煩
仲有收工 sorry 夏天你咪撚諗住有工收
每天起碼ot到十點十一點
仲要乜尻野都做 裝燈管 通屎渠 整雪櫃 總知再on9又本身唔撚關我事都要做埋 搞到個人污糟邋遢 成頭哥士的(我咁靚仔真係唔想咁早甩頭髮)成身塵呀 垃圾呀 搭地鐵幾撚想搵窿捐

以上都算
最重要無女呀 係無女呀

利申:其實可能只係我間公司係咁 但我已經厭倦咗呢行 如無意外下個月都轉工
好撚常見
Local firm 有會計牌都是得萬五至萬七
唔考慮轉公司?
咁嘅工你都做
係你問題喎
一早要走啦
土地測量
Local firm 間間都咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞