麗晶花園男子墮樓 仁醫即場急救後送院亡

211 回覆
46 Like 3 Dislike
你老母生漏左個腦比你 真係屌都廢事
大家block左佢就可以 廢事影響正常討論
我又唔係MBBS,我係唔識呀,點解我要衝出去呢
如果佢無呼吸脈搏
搓到斷骨都要搓
依家係你質疑醫生,唔係我質疑醫生,到底係邊個口響
補充吓,搓斷肋骨係常見
居屋..
見到仁醫兩隻字個腦即刻出bgm
乜都唔識就咪衝出黎柒啦 宜家心臟停左啊 有咩緊要得過cpr啊?
跳樓唔甩皮甩骨都內傷啦...啊仁醫,佢條骨岩岩斷完你仲禁落去 ???
人地唔識唔通你識咩
撞擊傷唔同浸親,暈低,缺氧個d wo

你老母臭閪
人地係醫生呀
適唔適合自然識判斷架啦
唔通你識呀? 你上網打飛機炸
醫生分好多科wo
你外科幫人內科?
on9

你老母生埋你個on9出黎
醫科生個學位咪內外全科醫學

乜撚qualification都無教醫生急救
使唔使教消防救迷你倉火
使唔使教埋你老母點生過個醒d既仔呀 屌你老母
冇心跳冇呼吸,斷晒都要搓

冇心跳大鑊定係斷骨大鑊
好易理解啫
位置好差
一係由彩虹站行到隻狗咁,一係慢慢等架去德福的小巴

利申: 舊街坊
跳樓唔甩皮甩骨都內傷啦...啊仁醫,佢條骨岩岩斷完你仲禁落去 ???

屌 咪撚衝出黎柒啦
你估醫生唔撚識評估狀況?
搓胸都係搓雞心位啦
你估搓落條肋骨度咩
癡撚線
跌傷暈都算唔郁啦你去做咁無錯

墮樓wo
點解個個講到似仆親咁

你上撚過急救未呀
未就唔好衝出黎柒啦
連登小學雞:但係會斷骨喎,冇心跳小事啦
遲下唔係有地鐵站咩?
屌佢老母啦 入medic第一年就教急救啦
Year 4 6嘅ACLS 又死嘅?
低能
係啟晴德朗嗰邊喎
其實呢d case......
你唔去救佢, 等於中左北斗百裂拳一樣, 就係"佢己經死了"。
你去救佢, 佢可能醒得返。你救唔返佢=/=你整死左佢
痴撚線 做cpr 都比人屌 無知既人真係好可怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞