誠哥退休之後有冇可能再白手興家?

109 回覆
258 Like 6 Dislike
HR: 李生你得小學學歷, 又冇依份工的相關經驗... 但我地公司好好的 拿最低工資有冇問題?
呢個hr邊個請 聽日炒左佢
誠仔十二歲因為打仗走佬落香港就開始打工養老母同細佬妹,有d 野係迫出黎,然後穿膠花果時一天做十幾粒鍾仲會自修學野... 講真呢種心態係咩年代都會出到頭,到佢咁有錢仲朝朝六點前起身做野做到九十歲,香港有幾多呢種人? 未返工已經想退休,返工等收工
過去40幾年都係出緊5000蚊一年 驚閪
收息過億我屌佢老味
其實呢,0依家李嘉誠呢,就收購亞視嚟講呢,我覺得有得玩0架。喂!唔係我呢個李加乘喎,係穿膠花起朵嗰個李嘉誠呀!咁點解?因為佢同中方本身個關係幾好喇,我諗TVB都要俾番幾分薄面佢0架。同時呢,阿李嘉誠為咗增取收視,我相信佢會搵阿史提芬史匹堡開一部新一輯嘅,《我和殭屍有個約會之未來報告》嚟到對撼無綫。
一世人嘅經驗同智慧都贏後生
一日都賺你一世錢
做VO拍紀錄片都發
唔理佢點害香港人
佢把聲好有回憶同親切感
傻仔黎既, 人地上位既時候係講緊1940S 打二戰的時候, 二戰完國共內戰, 到佢上市就73暴動... 請問呢種係咩時勢? 人地係呢種時間都上到位 做華人第一位控股英資的人, 又勤力 又夠膽玩 係大陸岩岩文革完改革開放第一批投資大陸的商人, 穿膠花穿到地產然後全世界各行各業都有生意, 少D眼光都唔得

佢係商人而且係好勁的商人, 唔LIKE佢份人或者影響社會冇問題, 但唔可以否認佢的努力同天份, 最多咪 suffer 的同時買佢股票做股東做對沖囉

有眼光買佢股票一直持有都發達嫁, 可惜眼光又冇 , 講努力又唔夠人努力, 講天分又唔夠人比
淨係講勤力已經屌打晒咁多連登仔
連登仔一日到黑都係道諗揾hea功冇ot,發左唔做嘢,心態已經冇可能做到一個成功嘅人
咩都冇既安安分分咪算
d人硬係要搵d野打飛機平衡下心理
講到好似有人比一舊錢就可以唔洗努力咁
人地間上市公司講緊一開始持有到今天有5000倍回報..
咪臭係, 創業難守業仲難
係都要講到人地冇料到都上到位個年代白痴都發達咁樣
痴線
講緊李嘉誠係而家有冇得發圍
關連登仔廢唔廢青乜事
咁都可以話連登仔借啲而打飛機
我信佢得
搵幾億會唔會睇小左佢
想睇誠哥做倫敦金
根本係今日既朱克百格
終於入正題
倫敦金應該有得玩
又唔洗學歷
又唔洗本
分分鐘真係操盤已經幫客賺到笑
唔洗夠呃
然後d廢人又話呢樣又話果樣 真係睇到
呢家係一間山寨廠做到市值萬幾億各行各業都俾佢操控晒
仲難過陳刀仔廿蚊贏五百萬美金
點解仲有人以為誠哥係穿膠花穿到咁成功
根本係佢老婆個老母比左筆錢佢再炒地產炒起
炒地產之前無論穿花膠又好 賣花膠又好 都係冇關係
講到好似有人比一舊錢就可以唔洗努力咁
人地間上市公司講緊一開始持有到今天有5000倍回報..

無錢點起家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞