People need to be careful what they wish for (116)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
Team Single
Team Fucked
好多gay佬
你係Trailer 2玩Sm
【明報專訊】Marvel超級英雄片《復仇者聯盟3:無限之戰》(Avengers: Infinity War)將於4月25日在港開畫,最新預告片前晚曝光,數十名超級英雄雲集,仍然難以阻止佐斯布連(Josh Brolin)飾演終極奸角「滅霸」魁隆(Thanos)毁滅宇宙的行動,美國「超英迷」為了見證某位主角陣亡的歷史時刻,帶挈此片刷新預售票房最快紀錄。

《復仇者聯盟3》最新預告片長約兩分18秒,內容比首條更震撼,亦泄露更多劇情,其中「超英迷」最關心的大事,首推《復仇者聯盟3》編劇早前表示「將會有主角陣亡」,究竟是片中險被魁隆出手「揸爆頭」的雷神?抑或赤手空拳竟可抵擋魁隆重擊的美國隊長?還是連換多套全新戰甲仍鬥不過魁隆的鐵甲奇俠?

魁隆為了毁滅宇宙,必需集齊6顆無限寶石,從預告片可見邪神洛基已乖乖奉上宇宙魔方,內藏藍色的空間寶石;又從《銀河守衛隊》的新星軍團搶走紫色的力量寶石,因此擁有黃色心靈寶石的幻視、綠色時間寶石的奇異博士等超級英雄,肯定成為魁隆追殺的目標。

下月27日在美國開畫的《復仇者聯盟3》最新預告片公開當日,正是美國售票網站Fandango開始預售此片戲票之時,結果短短6小時已打破《蝙蝠俠對超人:正義曙光》兩年前創下首日預售最快紀錄。

《黑豹》美國票房有機會5連霸

今年正值「Marvel電影宇宙」(簡稱MCU)面世10周年紀念,為了迎接《復仇者聯盟3》壓軸登場,美國AMC戲院即將舉行一場「無限之戰馬拉松」放映活動,觀眾只需付上75美元(約585港元)票價,便可欣賞由2008年《鐵甲奇俠》至今年上映《黑豹》及《復仇者聯盟3》合共12齣MCU作品,放映時間足足31小時,絕對是對「超英迷」的耐力和忠誠度最大挑戰。

提起《黑豹》,雖然已在美國放映4星期,至今仍穩佔票房冠軍,全球累積票房更逾11.2億美元(約87.3億港元),有傳本周開畫的《盜墓者羅拉》或可取而代之,不過,從預售票房情况推斷,《盜》片於周五開畫單日收800萬美元(約6240萬港元),應可險勝《黑豹》,但首周末3日票房最多收2400萬美元(約1.87億港元),恐怕仍未能動搖《黑豹》蟬聯5周冠軍的地位。
bvs 其實已經比bp過咗

唔係嘛咁都有閃光彈
infinity money
真係唔想再睇人地既剖析,特別係呢條友
marvel電影觀係要自己去睇同埋組織,冇腦既人睇呢d片只會更加蠢
而漫畫背景既功課就應自己做

利申:負皮唔係我比
上面堆brutasha shipper,

再放閃見一個block一個
this is the poster I'm looking for
thanos左拳勁定右拳勁

我諗ca最清楚
bvs曾經可以破紀錄
證明bvs票房唔差係因為本身超人同batman出名
二大英雄大戰有話題所以先高票房
如果本身唔拍得閪只係普通要過10億根本唔難

可想而知JL票房差絕不是因為難睇過bvs,係因為bvs時太差影響左JL
所以班dc狗成日話懷念bvs風格真係好on9
雖然JL我都覺差,但根本無理由差過BVS
邊個再貼垃撚圾超狗就block邊個
送夠一打唔洗找
鷹眼版呢
又比d撚屌mon post狗負皮

問過im未
gg仔:我呢
退左休
cap同spidey一個接掌一個被撻
tony咁樣中拳法都死唔去
咁套甲到底係點打爛
有冇簡慕華tack手指gif
搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞