People need to be careful what they wish for (116)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
Cls
因為以前開始就鍾意睇superhero movie
im1已經有入場睇
但唯獨是tih冇睇 到而家都未補返

avg1成班fd睇IMAX不過非首日
自此成個人就marvelize左
追住mcu d消息

aou開始追首日
其實對gotg系列感覺不大但2都首日左

我14年先入坑 AOU先開始入戲院睇
當年同朋友喺CA2同TASM2之間揀咗TASM2睇 而家諗返都覺得白癡 點解唔兩套都睇

Phase 3除咗DrS之外都俾人劇透 (ig fb之類 ) 有啲自己手多㩒入去睇冇得怨
CW到而家都堅持要睇首日 Gotg2去咗旅行遲咗睇 所以俾人劇透勇度
危機化解

Btw又幾襯喎
劇透Yondu 真係想死

仲記得嗰時iw on set影到有yondu 真係無諗過佢會死
嗰陣仲呃自己未必真嘅
結果睇到james gunn fb po咗張勇度mary poppins圖 勁多人俾慘慘就知咩事...
由ironman 1開始同女朋友入去睇,睇到而家iw都係準備同老婆睇
好彩佢唔抗拒陪我睇
係咪同一個女人?

我都調教到女朋友up得出哂啲石嘅名同出處
Mo女
同一個呀
石就未必認得,至少佢分到邊個同打邊個
我果件...
係就係入去同我睇
兩星期後劇情記得八成
幾個月後五成
一年打後兩成

除左認人 同分dc marvel
無咩記得
我果個淨係識分邊個打邊個同dc marvel
但佢啲fd反而識marvel野
次次見到佢啲fd講起都可以加把咀講勁耐
佢啲fd都勁 我重毒過佢地
原來有Tyrion Lannister
其實分到dc marvel 已經幾叻

我果個迫佢同我rerun 左2次
咁多年來我周不時marvel meme 佢
佢應該逆來順受了
最近睇完iw spoiler野
特登收口唔同佢講
反而佢睇完係咁講我知
我嗰個Level應該同呢度啲人差不多 好多台詞細節都諗都唔洗諗就講到出黎,而且好明白mcu做緊咩
佢話其實係為左睇仔,但佢一開始接觸其實係因為想同我多啲話題
個post突然好光猛

佢好似有兩日定兩場既
anyway勿相認
放閃者一世睇brutasha
好惡毒
突然諗到
a4戲名會唔會喺iw片尾"xxx will return in avengers: XXX"咁樣reveal
Hey big guy
Don’t mess with me kid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞