People need to be careful what they wish for (116)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
我第一次係IM2, 連Thor都有入場
之後套套都有入場睇

個陣睇完IM就Search過吓背景
原來Marvel想將唔同電影嘅角色集合拍做一套電影
我心入面已經覺得
OMG, This Is Fuckin' Crazy
之後Avengers一出Trailer就Share比班同學
上映個陣拉咗半班去睇IMAX

仲記得中學個陣好On9
拎過個垃圾桶蓋講I Can Do This All Day
實物好膠 但收藏用唔錯
好想儲齊一set
利申得thor一粒
淨係有喵仔個粒, 幾重幾墜手, 但實用性零
Civil War就要左Cap個襟章, 盾牌造型, 扣係d袋到都幾靚
套套都係戲院睇
一樣第一次係im2
入場前一晚補返im1,心諗點解嗰時無入場睇
之後唔知點解淨係thor2無入到場
明明嗰時最鍾意mcu角色係loki
但因為嗰排忙呢啲無聊原因就唔記得睇
算係成功避過一刧
第一套係Avengers 個陣就黎上, 覺得幾得意就翻睇晒之前個幾套
用電影砌一個宇宙出黎個陣覺得好痴線
其實之後都未係套套入場睇, 有d覺得唔吸引既都係事後先睇返
但自從phase2尾開始, 每一套個連接越黎越緊密, 就套套都要入場
第一套都係im2

但自己最癲黎講都係CA2
最記得身邊無人睇aos
等左兩個星期都唔出
起身上舊登發現啲人個個都 咁既樣 仲話未睇好快啲去睇
之後自己一個衝左出去睇早場

睇完之後先去打波
我仲有隻垃圾babygroot膠擺設
好醜樣吓
派到出碟都仲派緊
明明個角色咁cute
出親啲公仔一隻比一隻核突
有時發覺係香港買飛睇戲送d野都幾唔掂
我嫌cap個章隻色太實
有次係街差d跌左就唔敢扣係袋
智3唔知東南亞定邊到係送鎚仔鎖匙扣
唔知邊度叫好d
我到而家都唔敢扣其實 個隻扣好似好易跌, 都係放埋一邊收藏
鎖匙扣感覺好過粒銀仔

skittles?
搵返好多以前整落既good shit

點解以前可以咁屎忽痕
大家如果想睇多啲記得去第一頁望下

btw,
唯一冇入場睇係Iron Man
agree
而家成日送銀仔

你仲要專登加錢換
但我買碟免費送
其實我覺得出面有d on 9 問題係專登玩嘢
我係incredible hulk 其他全部都戲院
係佢啦
我avenger 2 開始睇
睇完antman先變fans
一次過由頭睇晒
好後悔ca2無入戲院
本身覺得啲英雄片好低能 唔知點解一睇就上晒癮
等呢個月真係好漫長....

見到佢出碟仲送緊真係啤一聲
好彩imax係好睇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞