今晚氣溫12度 5隻狗已經得返1隻...

225 回覆
145 Like 7 Dislike
又黎食狗肉大戰

想講呢個問題出去開post互屌
根本唔會有共識
唔好係呢度講 嘥9氣
樓主出發未

未 晏少少冇乜人先會去

我有諗過 但暫時反而唔想咁做住
唔想俾地盤佬知有人攪佢地啲狗
睇定啲先
而且好難搵到個位整到咁大間屋而又唔會阻住地盤佬開工

樓主好細心 但唔好call漁農 分分鐘會啪咗佢哋 愛協都盡量唔好call 愛協太多唐狗 未必有位收留佢哋 如果想知愛協大概流程 盡量答你
佢哋驚唔驚人?可能係流狼狗 但都可能係地盤佬養
如果驚人 咁前者機會大啲

一定唔會搵漁農愛協
放心

好驚人 要匿係街尾裝佢食野

如果驚人 未必係有地盤佬養喎
愛協未必會啪嘅 但唔排除有咁嘅可能
又黎食狗肉大戰

根本唔會有共識
唔好係呢度講 嘥9氣

入黎搞事就行柒開啦 講食狗肉講撚到悶

咁點解食狗殘忍過食兔?

[img] http://m1.ablwang.com/uploadfile/2014/0705/20140705121746214.jpg [/img]

動物界除左狗仲有冇其他物種會同人建立信任
歷史以黎人同狗都係互相幫助互相信賴咁生活
會一齊打獵 放牧 守護地土 甚至用條命保護你
你有冇見話差佬行必 或者軍人打仗會拖住隻牛?
免仔 袋鼠 會唔會同人基於互相信賴建立咁深厚既感情?
直接啲講句 你問得呢個問題既同時
你鳩硬起上黎會唔會屌自己老母
如果你將人既價值觀降低到只係見到有肉就食有窿就插
咁唔好住香港啦
上大陸啦 完全fit哂你

馬咪係同人共生囉
咪又係有馬肉食
拉支那人黎講有用咩,歐洲佬一樣食可愛動物架

馬係俾人奴役
馬會唔會住係人屋企看門口?
馬會唔會信任你信到見到你俾其他野獸襲擊既時候去保護你?
唔係拉支那黎講
而係全世界得支那韓國同高登仔會係咁爭論食狗同食其他肉有冇分別

打杖嚟講 有隻馬點都好過有隻狗掛
你要隻馬跳過啲障礙或者gap其實都係要同馬兄互信囉,咁都唔係保護你?

再者,『視一隻動物為同伴』同『唔比佢既其他同類比人食』係兩會事
你係想幫佢哋嘅就call毛孩啦

樓主好細心 但唔好call漁農 分分鐘會啪咗佢哋 愛協都盡量唔好call 愛協太多唐狗 未必有位收留佢哋 如果想知愛協大概流程 盡量答你
佢哋驚唔驚人?可能係流狼狗 但都可能係地盤佬養
如果驚人 咁前者機會大啲

一定唔會搵漁農愛協
放心

好驚人 要匿係街尾裝佢食野

如果驚人 未必係有地盤佬養喎
愛協未必會啪嘅 但唔排除有咁嘅可能

驚人但係會唔會唔驚地盤佬?
愛協應該冇咁多事 因為附近冇人住
除非有人投訴啲狗衝出馬路有危險
兔肉鹿肉袋鼠肉都有人食啦
點解狗肉唔食得

其實呢句野啲邏輯錯誤多成咁都仲有咁多人掛係口邊, 證明香港教育係幾咁失敗

咁點解上面隻野係高級食材,下面果隻神聖不可侵犯?

你依啲垃圾人種 回歸支那啦 唔好係到污染香港

[支那邏輯]支那人食狗,所以唔覺得食狗有問題既就係支那人[/支那邏輯]
其實東南亞一向都食狗肉

咁你咪繼續清算囉
拉埋東南亞落水好叻?
好有成就感?
再一次證明你係垃圾人種
又黎食狗肉大戰

根本唔會有共識
唔好係呢度講 嘥9氣

入黎搞事就行柒開啦 講食狗肉講撚到悶

啲冚家產係靠依個話題拎存在感 正死剩種
點解狗肉唔食得

其實呢句野啲邏輯錯誤多成咁都仲有咁多人掛係口邊, 證明香港教育係幾咁失敗

[支那邏輯]支那人食狗,所以唔覺得食狗有問題既就係支那人[/支那邏輯]
其實東南亞一向都食狗肉

咁你咪繼續清算囉
拉埋東南亞落水好叻?
好有成就感?
再一次證明你係垃圾人種

講嘢冇點更垃圾
點解狗肉唔食得

其實東南亞一向都食狗肉

咁你咪繼續清算囉
拉埋東南亞落水好叻?
好有成就感?
再一次證明你係垃圾人種

講嘢冇點更垃圾

你本身都係得堆廢話我駛乜拎pt出黎同你講 晒氣
世界大戰

要講有排講
當然唔食肉就最好
但係你係呢個post入面問呢條問題
明明唔撚係講呢樣野都格硬要拎黎拗
可見你既價值觀係同劣等支那賤種一樣
咁答你都係嘥9氣
你走啦

咁點解食狗殘忍過食兔?

[img] http://m1.ablwang.com/uploadfile/2014/0705/20140705121746214.jpg [/img]

動物界除左狗仲有冇其他物種會同人建立信任
歷史以黎人同狗都係互相幫助互相信賴咁生活
會一齊打獵 放牧 守護地土 甚至用條命保護你
你有冇見話差佬行必 或者軍人打仗會拖住隻牛?
免仔 袋鼠 會唔會同人基於互相信賴建立咁深厚既感情?
直接啲講句 你問得呢個問題既同時
你鳩硬起上黎會唔會屌自己老母
如果你將人既價值觀降低到只係見到有肉就食有窿就插
咁唔好住香港啦
上大陸啦 完全fit哂你

唔係想笑你,但狗唔係第一種都唔係最後一種人種圈養動物
你有睇過貓比賽就會知唔差過狗
豹猫三千年前埃及人已經用黎守門口
鷹用黎打獵
用馬代步打獵搬運馬車
日本人一樣食馬肉鹿肉,鹿肉拉麵
又講食肉,自己開post啦 次次講貓狗都扯埋黎講
屌你老母咪撚再講食狗肉之類既野啦
我正係想睇4隻狗仔依家點樣?
屌你老母咪撚再講食狗肉之類既野啦
我正係想睇4隻狗仔依家點樣?

一陣話你知

咁你咪繼續清算囉
拉埋東南亞落水好叻?
好有成就感?
再一次證明你係垃圾人種

講嘢冇點更垃圾

你本身都係得堆廢話我駛乜拎pt出黎同你講 晒氣

嘥氣啦巴打唔洗再應班冚家鏟
根本唔同ground 拗黎無謂
忍一忍口
多人養狗食狗就唔道德
道德霸權真係好可怕

無論多人或少人養
狗都係人類最好朋友
從新聞常見到拯救犬為人類無私奉獻
對主人嘅忠心
真是唔明點解啲人可以食得落

一個國家文明否,從食唔食狗可看見

你啲同伴去哂邊 地盤狗
樓主出發餵狗未

你啲同伴去哂邊 地盤狗

呢排放假去左玩姐
就算係地盤狗都好,只要有人投訴隻狗,漁護處都會捉
處理方案一係話地盤狗無攞牌而地盤嘅人認投就係咁意罰錢,一係拎去漁護處「坐監」等認領 唔知幾多日無人要就人道毀滅
樓主好有愛心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞