屯門變天!內河碼頭填海 計劃人口增10萬人

159 回覆
12 Like 134 Dislike
準備入市
團結香港,,呢d名好港共feel
sim city 咩,有位就起
搞得掂啲配套設施(屯公,西鐵,屯門醫院擴建等等)先好講
話想起屯門西站係碼頭度丫嘛
又唔撚用腦諗下西鐵線入屯門爆人晚晚爆到十點都滿八卡
屯公12線來回行車都無撚用

日後東大嶼發展,可能屯門碼頭站變中轉站
經望后石站-小蠔灣站-愉景灣站-交椅洲西站-交椅洲東站-堅尼地城站 
去返香港島

填佢老母西,食屎啦
炒樓當然抵屌,人口過多致房屋供不應求有直接既關係,樓可以長炒長有都係因為呢個原因,中共計謀之一
屌唔記得睇名先回添
呢個位D交通已經好撚脆弱, 又無配套, 仲要咁樣格硬加爆佢

果條三合一大橋咪就係去屯門架囉
又係中共計謀 根本香港人自己炒樓
需求冇咁多時候d樓仲值唔值咁多錢?
你維護新移民冇問題,有錢既黎買樓,冇錢既黎搶公屋,呢個係事實,你要認清
或者炒貴港島+9龍, 香港人比唔起錢先然會入去
其實香港好多空置單位,有好多幾十、幾百個物業,唔係住屋需求大,係炒樓、囤積太嚴重

資金流入市場就冇分係來自香港定大陸
搶公屋=你唔屌政府唔解決房屋問題,攪到個個去爭公屋?
碼頭湖山公園都好似要拆嚟起公屋,得條垃圾輕鐵同506依家都逼死,以前天水圍搞成咁,政府規劃咁樣浪費土地法真係一撚流。
佢咁玩法, 搞死西鐵,屯門站一上車爆晒.....
天水圍站既人想上車就要搭回頭車
講咗幾十年啦, 伶汀洋大橋-屯門南繞道時代歷史規劃, 但港共政府呢幾年連龍鼓灘起樓做新市鎮住宅區都講得出,..
有晒文件計劃都可以解錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞