全部積蓄,一句講哂,擺酒定上車?

98 回覆
10 Like 239 Dislike
緊係上車
梗係上車啦做乜嘢啊你
依架上車同自殺有咩分別
同老婆去旅行好過啦
擺酒人情可以夠比仲有機會賺個度密月
淨上車就真係有出無入
擺酒收唔返人情咩?
80萬上咩車?
咁大個人問d on9問題
擺酒蝕錢,買樓賺錢
咩酒店仲有萬零蚊圍? ?
其實同步進行冇問題
過來人身份, 我都係呢兩年既事
兩個人草左60 70萬首期買完樓一鋪清袋.
但接住PLAN下年結婚, 係結婚前呢段時間入面洗既錢係有限,
最大個兩筆錢係求婚戒同禮金, 但呢兩樣都係豐儉由人 有得傾.

至於酒席,其實只係落訂先, 例如每圍落$1000. 尾數到時先找數(碌卡), 再睇你人情打唔打到和找數.

基本上係每個月既人工就拎去俾影相.買衫.訂金, 唔會俾唔到.
只可以話呢段時間唔洗諗草錢.

*當你唔大搞裝修買到即住.洗少筆$
補多句, 如果你有心買樓, 買到樓就買左先, 千其唔好租.
同埋結婚個筆錢唔洗一筆過俾, 你所講既30萬其實係斷斷續續每個月人工俾D出去咁解.

反而買樓真係要一筆過, 所以一定係買樓先(再搵人幫你供1-2年) , 然後每月出糧就洗係結婚各樣大小事上面. DONE!
不如實際d講下80萬上到咩車
大西北三十年單支舊樓三百呎你接受到?
擺酒食齋 照cap人情賺錢
利申:表哥係咁做
首期連所有律師/稅既野 60萬, 大西北2X年既私樓,設備配套齊全,環境舒服,近地鐵站,實用450尺兩房.

不過係上年年中既事, 呢半年亦升左唔少, 但我相信要搵係搵到
其實大西北出入已經唔再好似以前咁唔方便, 出港島返工一架巴士45分鐘直到.
唯一要講係車費貴d
落場睇過圈先啦, 網上睇個價加多10%就差唔多
睇左個市半年 依家你講緊既條件仲做到九成我自己買左啦
擺酒
搞手求打個和
一定係擺酒 一生人一次夢幻婚禮
變磚先啦
呢個價咪就係講緊我自己半年前買既價

網上個d廣告盤多,唔洗睇,一定係落場睇

依家大西北有d仲講緊420-430, 實有不過唔多, 同銀行借400萬做9成再貼多20-30cash出黎
40+30, 70萬已經夠首期, 我半年前買就係咁做 樓價over400萬, 400做9成再貼cash. 最後60萬完事
上車
1. 正正想講就係呢半年都升左5-10%
2. 有但唔多, 咁你都估到會有幾多人搶;
天水圍嘉湖上到5球兩房
屯門大興都過晒450萬
你講既條件真心唔知邊到仲有
3. 俾你咁講搵到到420-430, 首期70萬, 你買過都知要俾佣/稅/律師 唔計裝飾, 80萬真係夠?
4. 依家零零星星仲有我講大西北三十年單支舊樓三百呎既放盤80萬仲做到, 你接受就ok了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞