全部積蓄,一句講哂,擺酒定上車?

98 回覆
10 Like 239 Dislike
上車實際D
兩樣揀一定係上車
擺酒辛苦籌備一大段時間嘥30萬為一晚
仲要未必係自己開心滿足
係為咗做場show俾老一輩睇
擺咁多圍有幾多個係你真係熟
其實唔止男人,身邊好多女仔fd都咁諗
寧願留返啲錢之後過得舒服啲/去旅行好過
成班女都未有就講擺酒

你估真係洗到30萬咁多咩

酒席基本係唔會蝕錢
一般都係平手或者有賺

真正洗錢位係化妝租衫租車攝影嗰啲嘢
嗰啲位唔會洗你好多錢
擺酒真係貼錢買難受,仲要一啲回報都無
真心唔知擺酒為乜 完全貼錢買難受 簡簡單單食餐飯咪算 搞大龍鳳都唔知做乜 一定係上車唔洗諗啦
如果係揀擺酒
唔該唔好生仔
連好環境都比唔到下一代
憑咩生仔?
生左小心有報應
連登仔=炒車
擺酒有賺,家下D擺酒愈來愈雞
近年去左幾次,D菜全都好難食,又CHEAP
主人家都唔知賺幾多,屌8舊都比多
一定係樓
簽完紙俾人笑話無擺酒咪話要入伙,好忙唔得閒搞大龍鳳
清識野, 連登仔成日D人都話擺酒燒錢做SHOW, 其實擺過既朋友都知,
只計酒席,擺酒樓基本上一定係正數,一般酒店萬令蚊圍平手都唔難.要豪係自己既選擇當然要俾錢
至於計埋化妝租衫租車攝影都係有限錢,如果擺酒樓既多數都夠你補貼埋呢邊開支.

買樓結婚生仔,最理想既次序一定係咁,但如果BUDGET緊,就只可以結婚行先再買樓生仔.只要唔將生仔擺前面,其實問題唔大.無需要話放棄任何野
星期日先買車仔
擺酒係咪得一次唔敢講,對個個人黎講都係一生人一次大事,如果D朋友覺得收你帖係俾你打劫既話,又或者你次次收到帖會覺得俾人打劫既話,咁到底果班係咪你朋友?唔知巴打你生活圈子同埋同班朋友交情係點,一般我參加朋友既婚禮都會覺得好開心
巴打講得咁盡似乎係過來人,有無得分享下
2揀1一定買樓
擺酒純粹俾一班唔關事人聚舊開心下
買樓關付自己下本世,你話邊樣重要
前題要過到女友家人果關
當然買鈕先,然後去麥當勞擺住先
過幾年有些小錢先酒樓擺酒
中出即飛
唔擺酒慳唔得多
唔結婚就ok

其實好睇另一半同啲長老點諗
日日都有連登佬話外母要十幾廿萬禮金
酒席人情長老袋
擺完酒再上車 基本上你擺5000-6000一圍一定唔會蝕
計好數 擺酒唔蝕既咪擺左酒先上車
你有冇遇過D仆街外母收完禮金仲要分你人情? 我遇過, 我真係遇過, 佢話佢d親朋係o黎恭喜佢嫁女, 佢袋返好正常, 因為咁佢連隔離鄰舍都請埋, 而我當年就係差o個幾皮野人情僅僅上唔到車, 搞到要租左一排樓
雙方家長為人情嘈交都見唔少
好似上邊講,邊個唔知擺酒賺錢好正路
問題係未必一切順利
攞80萬買下牛熊炒多30萬

然後又一邊買樓一邊擺酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞