第一次去旺角女僕咖啡廳包膠

191 回覆
42 Like 470 Dislike

笑死作咁長篇野扮到好似有去過咁
去左幾次都唔見有咩意粉食呀
你咁好彩呀
一打開門根本唔會叫你主人
因為唔係玩女僕主題
而且冇得揀所謂咩朱古力特飲
人地個專頁都寫58蚊飲品放題
下次做多d功課啦
起碼比多幾張圖呀

係囉 既然冇野食
又何來有女僕掛住同班廚傾計
睇返專頁啲相都唔存在高瘦金毛哨牙素顏女僕
樓主做好功課先作故仔啦
0分重作

已經想像到樓主係成日宅係屋企碌連登既油頭肥宅
成日好恨去女僕cafe但冇膽去
將佢腦內既FF寫到好似真咁
呃d傻仔以博取認同
宣洩下多年單身既寂寞
辛苦曬伯母啦

Btw冇圖鳩吹一堆野都有人信
咁我都可以話屌過伯母啦
唔洗去就算睇下個fb專頁都知樓主流到仆街
起完樓主底終於明
35歲多次表白失敗都仲努力去試
開親叫春po冇人理
得個少少人回你
今次作d膠野終於有人理樓主了
我會體諒樓主了
伏味濃
我話第一次去啫,無話係近排去喎

呢部唔撚係大電視啊?

https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E6%8B%BF%E8%B5%B7%E4%BD%A0%E7%9A%84%E9%AD%94%E6%9D%96-e2317685
呢杯唔撚係朱古力啊?

呢堆唔撚係野食啊?
飲品放題都係後期先搞咋!

呀叔我貴為知名KOL,如果今日去餐廳食飯,捩手就出包膠寫衰間餐廳,一早俾人認出嗰靚仔樣,再俾仇家落暗花出街幾十條老漢渣刀劈我啊!

我哋呢類為正義發聲、實事求是啲誠實人在外界吸仇值好大,為咗唔俾舖頭認出,份包膠係需要隔一段時間出,行內術語稱之為「過冷河」,意思指隔段時間等舖頭啲人無乜印象再出。

我宇城飛豁條命出嚟寫包膠,咁多年憑住「真」字屹立不倒,係呢區有邊嗰唔識我爆瘋宇嗰朵?
你可以唔使收返呢堆誹謗嘅言論,講到底都只不過係畜生嘅戲言,係絕對唔會傳入我寬大嘅心中。
清浩波
2014年
宇某赤心相待,今良心被狗啃
邊撚個要質疑嘅一次過企哂出嚟,誰敢舉證我亦逐一辯駁
就算拖馬反枱都未撚淆過,我左手白卡、右手菜刀,佛來佛斬、魔來魔砍!
ching好波
就算拖馬反枱都未撚淆過,我左手白卡、右手菜刀,佛來佛斬、魔來魔砍!

2014你講黎托呀
依家轉曬新鋪同收費你知唔知呀
你根本全身疑點
你講既地址係新鋪
但內容係4年前人地剛開業既舊鋪先有既事?
舊鋪無錯係有野食有野飲
但地址唔係百老匯後面呀青
2018講2014既事
好波呀
我2014屌過樓主老母
夠膽今年魔法學園相見呀
撚狗咁撚
上面條友
琴晚去左食, 預左去見識下, 食物同服務都算喇..
其實本身都唔打算去, 但見到之前幾個post好似唔錯..點知中伏了.....
傾計無相無計傾, 但我真係無相...

一入去...入面好迫好迫, 想講野大聲小小都好尷尬...
不過環境都算ok, 係up dup左dd, 有d屋企既感覺

之後菜啦,大約30分鐘左右上左杯可樂俾我
慢工出可樂,我估佢地應該係廚房揀三千支可樂之中既其中一支俾我

食物
叫左蛋包飯, 友人叫左拿破崙鴨胸意粉, 友人2叫左芝士白汁意粉, 等左個幾鐘, 上齊喇,,
食之前佢會叫你用隻手整個心心講咒語...話d飯會好食d..

蛋包飯- 不過不失偏向難食, 有人用茄汁係上面寫左萌e, 但係係廚房一早寫定唔會係你面前寫,但係是旦啦
拿破崙鴨胸意粉-拿破崙如果知道佢個名俾人用黎整道咁既意粉真係慘過俾威靈頓公爵鞭屍
芝士白汁意粉- 唔知大家有無食過漿糊? 甜甜地, 一pet pet, 杰撻撻, 如果都係唔明我可以用圖像解說下

屎係咁難食
|-----------------------------------------------------------------------------------------------|
芝士白汁意粉係咁難食
|-----------------------------------------------------------------------------|

點解我知道屎有幾難食唔係重點, 唔好問番我

女僕
Fine,食物我可以唔食,野飲我可以唔飲,環境我都當佢地無到,我地入場ge目的係咩?
你都xx既,你入maid cafege目的係咩呀?梗係睇女僕啦,點解呀?因為呢間叫maid cafe呀嘛﹗
maid的樣子不說了.....靚唔靚見人見致...但真的很無心機...
佢地唔會叫你主人, 係叫你先生小姐....
我去某大學搞既maid cafe仲去得開心...至少佢會叫你主人
有樣好笑係有個女客人仲靚過同吸引過d maid(全場毒男包括我都望住佢)
我見住幾個毒男拎住psp 但唔係望住psp.. 45度角咁望住個女仔..笑左..
呢個真係全晚唯一亮點,,,,,

洗手間
好細, 但幾乾淨, 重點係當你去緊洗手間既時候, 有最靚既女僕會係門出面洗緊碗,
無錯, 最靚果個女僕洗碗,其他出去接待你
當全部微黃既小水點一滴滴咁滴入鏡面似的水面後,在你開完門之際, 最靚既女僕向著你輕輕竊笑,感覺真係好微妙

結論
1)係真心覺得只係d人柴娃娃搞間超貴maid cafe
2)毒男錢真係易賺
3)有要求者勿入
4)朋友:去完有咩感想?
我:感想入面講唔講得粗口?
朋友: no
我: ok, 咁無野講
巴打寫得好好好生動
想睇你試多啲唔同嘢寫感想
呢篇係我多年前寫既一篇食評
據說有十幾人睇完後都特登去感受屎的味道

如果篇野真係你多年前打都算合理
即係樓主偷左人地多年前既食皮扮自己有去過咁
無計啦樓主要求人關注
吹咩 我鍾意講2014 咪講2014囉
我又無講過今年去
係你懶醒先入為主以為今年去啫

人哋問我間舖係邊
我梗係答嗰新地址俾人啦
其他人望到有機會去架嘛
唔通答嗰舊地址fake鳩人哋咩
況且新舊地址都係 百老匯戲院附近
我咁答絕對無問題
每一個細節我都計算在內
問你服未

有啲人係都要叻唔切衝出嚟柒吓
係要俾我屌吓先安樂咁犯賤
認真到
你話我偷文咪俾啲證據出嚟囉
偷邊篇啊?拎出嚟睇吓?
咪撚借啲意笠水啊,係度一五一十講清楚
唔洗講咁多,夠膽今年魔法學園相見呀

2014你講黎托呀
依家轉曬新鋪同收費你知唔知呀
你根本全身疑點
你講既地址係新鋪
但內容係4年前人地剛開業既舊鋪先有既事?
舊鋪無錯係有野食有野飲
但地址唔係百老匯後面呀青
2018講2014既事
好波呀
我2014屌過樓主老母
夠膽今年魔法學園相見呀
吹咩 我鍾意講2014 咪講2014囉
我又無講過今年去
係你懶醒先入為主以為今年去啫

人哋問我間舖係邊
我梗係答嗰新地址俾人啦
其他人望到有機會去架嘛
唔通答嗰舊地址fake鳩人哋咩
況且新舊地址都係 百老匯戲院附近
我咁答絕對無問題
每一個細節我都計算在內
問你服未

有啲人係都要叻唔切衝出嚟柒吓
係要俾我屌吓先安樂咁犯賤

To活係4年前不面對現實35肥宅大叔
未淆過不如出黎見面囉
樓豬咁威咁正直咩都唔驚嘛
歡迎出黎屌我呀油頭毒撚
你思想仲停留緊4年前定係
偷人4年前寫既野扮自己去過呀
等哥哥帶你見識世界
唔好活係過去啦
樓主35歲都溝唔到女又打算轉行
真係可憐
你老母4年前個閪比我插到鬆曬了
睇下樓主可以死撐幾耐呀
我樂意陪你癲嫁
拆我招牌?你夠料指控到我未去過兼偷文,我去魔園擺三圍和頭酒請哂咁多位手足賠罪又點話啊,再即興落街去彌敦道祼跑添啊!

反之,你無料就你擺酒賠罪兼祼跑

夠唔夠彊玩對賭啊?
等緊條撚樣覆我機
到時手足們和頭酒見
拆我招牌?你夠料指控到我未去過兼偷文,我去魔園擺三圍和頭酒請哂咁多位手足賠罪又點話啊,再即興落街去彌敦道祼跑添啊!

反之,你無料就你擺酒賠罪兼祼跑

夠唔夠彊玩對賭啊?

拿,留意番,係無啦啦有人話篇食皮係佢打先
我先質疑如果真係佢打咁你即係偷文
樓主實際上所謂証據都只係page都偷人地2014年既相
年中唔少人都話裸跑有邊個真係有做?
反正都會走數
實際少少魔園相認吧
樓主唔係唔夠膽嘛
建議樓主踏出房門睇下現實世界係點
2014過左好耐啦
4年冇出過門既你應該要呼吸下新鮮空氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞