沈陣營第九十八期 - 怎麼啦,你累啦,說好的,淡倉呢?

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
夜期穿埋322

預測2018年2月2日 晚上錢錢錢內容

常務理事內容J點
-- 自己救得一個得一個 / 救公公婆婆
-- 自己有87 97 07股災經驗
-- 自己記憶力勝人一籌
-- 自己計數準又識經濟
-- 自己係投資, 人地係投機
-- 自己基本分析好,市場係扭曲
-- 自己有果句講果句, 唔怕打手
-- 自己會低調唔公開唱淡
-- 今日股市等同莊家股, 同基本因素無關
-- 債股樓升市都係騙局
-- 自己已入大量PUT / 全員準備訓身PUT

全球新聞J點
-- 縮表全球資產爆破
-- 加息4-7次
-- 大公司美金回攏美國,引發爆破潮
-- 美元好快大升
-- 美股已見頂
-- 日元穿108股市就爆
-- 2018大通脹,美國令油價大升
-- bitcoin一定爆煲
-- 會計制度 / FINTECH / 日玩升 係騙局
-- Trump 過唔到三月

本地股市J點
-- 992 / 反向ETF 買入
-- 700 / 388 / 857 / 內銀 / 領展 / 銀娛 /
窩輪夾倉 / HSI暗渡陳倉 / 資金流 全部都係騙局
-- 又試賭贏EUGENE / 英國王都同船
-- 北水係唔存在
-- 海航 / 融創 / 樂視不良貸款惡化,大陸加強監管金融
-- 港股通又成功散貨
-- 港樓今年一定爆, 發展商全力散樓
-- 香港個個按樓去供新樓
-- 人民幣 / 內房 / 收息股 / 2318 唔好掂
-- 農曆年前後大跌, 二三四線股大插 / 牛三轉熊一
咩事呀大佬唔好嚇我呀
唔係講笑, 我個美股倉 連債都跌好多
好撚痛呀
今次唔係尻叫,真係mola mola
師父唔駛咁重手下話
師傅最令人唔抵得既係唔肯認錯, 明明之前上節目話恆指保守跌落兩萬八定兩萬六, 前兩三日又講未到大沈判, 睇住三萬零點先, 其實睇短期根本冇人睇得準, 但師傅永遠覺得自己岩.............話說回頭, 好多散戶理你咩美匯, Hibor, 好多人都只想聽個number, 買板塊, 師傅一係推埋D濕鳩992或者叫人賭錢(玩工具), 係財經評論員來講, 我認為師傅都有好大進步空間......
休息為了走更遠的路,抖一抖先!
師傅猛到,禮拜一跌少過600當冇跌過
沈判日
信哂你
又黎V彈啦
師父係咪顯靈
開得淡倉未
DLLM電腦大爆炸

molamola
夜期睇壞眼
都係靠邊站好
升返晒冇事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞