沈陣營第九十六期 - 熊途末路,師父夾春

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
【實戰膠論】利淡消息從來冇發酵過(小明大思)(JAN 31)

昨晚美國財長姆欽又9UP,強美元對美國經濟有利!竟然學捉本大C咁pk,完完全全地搬龍門,將週前的講法倒轉。而當日他講完弱美元有利經濟,就即時令到美匯指數向下破位,做埋近期低位,老美政府不嬲都幫手做市架啦,國家有開倉玩埋一份你地唔係今日先知呀?

美股連跌三日,跌勢頗急,拖累港股從高位回吐近千點,部份蛋散已經鳩縮甚至做淡,成班傻西係咁問我沽得未,我梗係支持佢地啦,因為我call咗吖嘛,結果今日由低位挾上去挾成600點,淡狗當堂食晒屎,然而,大家要留意著,筆者看淡的因素,其實從來冇發酵過,只是筆者每日幻想個市跌8000點輸鳩死亡國英而已。單單以10年債息而論,升至2.72%,繼續破頂,其實真係冇乜影響。

另一個指標,比特幣已跌破了10000美元關口,個個都話爆煲之期不遠,向下目標5000美元,on9啦!有得沽空點爆煲啊,你當大行第一日打庄咩,日日將個range搬龍門開大細之嘛,爆你條命呀。市場大部分人誇張了比特幣爆煲的影響,其實未來數年,此騙局有排呃錢兼長呃長有,就係唔L爆煲,吹咩?

今晚美聯儲議息,咪又係9UP柒,總之一句,Call is king。

原文:https://www.facebook.com/groups/lampgodbigc/

【大C解讀】乃沈門不肖弟子小明大思追隨大師全天候跑山,逆練真經而成之實戰膠論,家庭觀眾切勿模彷。
大撚膽wor!!
沈判佢!
Callnowyear
已開新post

沈陣營第九十七期 - 弟子食飯,師父埋單

https://lihkg.com/thread/546189/page/1
廿蚊, 好傷
到底文文返到家鄉先, 定出前丁丁升穿返ipo價先
Why always me
我有兩手雷蛇
仲蛇 當佢fans 買左5手
嗰期一星期未夠同我輸成千蚊,走都走唔切咁濟
好彩嗰期玩緊恆牛熊拉翻贏先冇咁嬲,衰過妖股

沈門竟然都有文仔鄉里
我倉底都仲放剩一手
易3金後從此遠離新股
師父
今年人工同bonus 條數唔靚
可唔可以係股市比我呀
有勞樓王
望住文文起度浮浮沉沉...
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180131&s=10829391&a=57775165
【沙中綫再現炸彈●不斷更新】警指空投彈處於危險狀態 1200人疏散料需通宵拆彈

如果大吉利是有咩事⋯
同求
廿蚊, 好傷
到底文文返到家鄉先, 定出前丁丁升穿返ipo價先
Why always me
我有兩手雷蛇
仲蛇 當佢fans 買左5手
嗰期一星期未夠同我輸成千蚊,走都走唔切咁濟
好彩嗰期玩緊恆牛熊拉翻贏先冇咁嬲,衰過妖股

沈門竟然都有文仔鄉里
我倉底都仲放剩一手
易3金後從此遠離新股
望住文文起度浮浮沉沉...

有浮過咩,沉咋嘛
升左幾千點都唔關佢事咁
邊撚個咁夠膽想師傅祝佢一股不留
無事嘅,等吓囉,唔想等換吓馬囉!
就好似人地學游水咁, 浮一陣...之後咪沉返落低
呢d 股先正 睇前景幾好 儲下力可以升好多 (十年後?)
美匯就嚟比師父撈底撈到落十八層地獄

好彩我嗱嗱聲兌夠冥幣啫
都係你醒目知師傅脾氣,晨早兌曬
去旅行既最後逃生門
師父真係short嘅,Trump根本想弱美元,可以平衡返強國對美貿易順差,唔係就唔會講貿易制裁啦
69507牛
0.038入
0.060清 即日賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞