沈陣營第九十六期 - 熊途末路,師父夾春

1001 回覆
12 Like 3 Dislike

唔該V巴
咁我會分注入
完全冇運
回顧今日實戰理論, 原來我睇漏左

【實戰理論】利淡消息繼續發酵(沈振盈)(JAN 31)

昨晚美國財長姆欽謂,強美元對美國經濟有利!完完全全地搬龍門,將週前的講法倒轉。而當日他講完弱美元有利經濟,就即時令到美匯指數向下破位,做埋近期低位,確實耐人尋味。

美股連跌三日,跌勢頗急,拖累港股從高位回吐近千點,但市場尚未出現恐慌,認為只是調整而已。好友仍只當作是升得急之後的技術性調整,正等待跌定之後入場加碼。然而,大家要留意著,筆者看淡的因素,已進一步發酵,程度上己較12月調整浪的時候更加嚴重。單單以10年債息而論,升至2.72%,繼續破頂,已開始做成了影響。

另一個指標,比特幣已跌破了10000美元關口,相信爆煲之期不遠,向下目標5000美元。市場大部分人輕視了比特幣爆煲的影響,其實過去半年,此騙局已吸引了不少資金落搭,若然爆煲,也會引來了骨牌效應。

今晚美聯儲議息,就算不加息,也有機會傳遞出加息步伐加快的訊息,到時美匯或會進一步轉強,資金流向亦會出現改變。總之一句,Cash is king。
師傅又中
呢班柒頭皮都幾有誠意喎
咩事
岩岩CHECK左, 篇文2018-1-31 9:45:58 出
今日美匯指數高位亦大約時間見頂回落

詳情請自己搵DXY:US
辛苦師父打救我們
徒兒感激不盡
1559: 700+4.8
1601: 700-5
1609: 700+1.8
屌佢老味諗住防守嘅變進攻,進攻嘅變跌錢,自己搞邊科?
禁錯制
今天升到咁都執不到錢
今日要轉身術lv max先搵到食
臨收前三分鐘想入牛點知話我入錯密碼鎖撚咗我account
唔知是福是禍呢

明天要你本利歸還

Same same,不過呢啲錢真係唔夠膽執,尤其返工冇時間𥄫實,好易死
仲係浪底食上去嘅,靠佢保咁啲利潤
師傅個春袋夾爆未
師父仲唔出3.9, 扣稿費啦
今日轉身幾野跌錢
臨尾入牛牛抽上去收復部份失地,收市前走左牛牛,人生中第一次即日唔敢過夜
煮個飯姐 300幾點既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞