沈陣營第九十四期 - 振振有詞睇兩萬,盈盈笑對三萬三

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
跌左幾千
又一棍
阿寶你果d少少地all in...
師父: 由宣布行定向降準唔係好消息, 係向實體經濟放水, 停逆回購, 配合收銀根

唔似舊年中0既北水, 好快轉馬, 見有北水先追入, 好快中伏, 兩融去到萬幾億, 好快被監管, 北水好大壓力
即月期唔識跌 其實係咪應該轉put 2月合約
今日期結仲走去買即月
鳩叫區真係改壞名
說好的沈判呢
對唔住 吸血鬼又要叫春
各位好, 病到啱啱先訓醒, 又要帶領各175 團友包碩....

幾時先上30?

睇小師父的後果
師父: 海外資金面對縮表, 減買債, 去槓桿, 之後先諗D資金會去邊

內銀未來監管會嚴緊, 先死而後生, 內銀要等

內銀: 平均線反映之前急升, 經歷過虛耗性上升, 十天線參考價值唔大, 去到十天線都跌得深

指數: 去到32500理論上會彈一彈, 2000億成交升左500點, 但係內銀未必會彈得起, 定返個離場位
即月期唔識跌 其實係咪應該轉put 2月合約
今日期結仲走去買即月

想請教量子兄點樣分析/判斷個波幅到頂/底?靠經驗定係有跡可尋?
新手 長知識了
股災了
走鬼
師父: 海外資金面對縮表, 減買債, 去槓桿, 之後先諗D資金會去邊

內銀未來監管會嚴緊, 先死而後生, 內銀要等

內銀: 平均線反映之前急升, 經歷過虛耗性上升, 十天線參考價值唔大, 去到十天線都跌得深

指數: 去到32500理論上會彈一彈, 2000億成交升左500點, 但係內銀未必會彈得起, 定返個離場位

痴撚線
嗰莊一定玩鳩死你
In the money會好少少
可能位巴打以為聽日先結??
傻的嗎
師父: 恆隆業績大家都計到, 賣幾多樓, 賣樓收益有幾多入帳, 個價FRONT RUN 左, 其他地產股都可能見光死

C9問2314高追@9.7

師父:唔好太心急, 紙業股表現比較反覆, 定離場位$9

C9問3948

師父: 炒十大升幅, 要短炒, 止蝕位$11

師父: 金價轉角, 1818今朝就要走

c9 問6068 @5.2

師父: 盈利增長相對PE 較貴, 上望唔係太多, 6蚊

師父:123 比較上慢同靜, 俾多幾個仙睇1.6, 守到就睇下上唔上返1.7

師傅又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞