沈陣營第九十四期 - 振振有詞睇兩萬,盈盈笑對三萬三

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
唔奇㗎,不過冇調整個個月3000點咁升嘅話,會玩得幾耐?

股市上升得一個原因,錢多,有上有落先有錢再玩,不停咁升,全部嘢貴晒,參與者例如揸住幾萬炒嘅老散一手買唔起,玩唔落去嘅
睇定啲呀
多謝師父打開逃生門, 等徒弟全身而退今個月執十皮算數
五行又中
700完全無視大利好消息...
吉倉沒晒方向, 有沒師兄可以話我知入幾時再入市好, 跟據量子理論會殺返落三幻二
邊個話買萬達係利好?
66升市又妹、跌市又妹,辣殺啊
利好萬達就可能係既....
已經變返公用股
吉倉沒晒方向, 有沒師兄可以話我知入幾時再入市好, 跟據量子理論會殺返落三幻二

點解師姐你收埋咁多J圖
對於萬達就係利好
你覺得佢真係師姐
有J 師姐
想市升就要放J圖,咁想市跌應該要放咩圖
BL圖
根本就唔應該比隻5號佔咁大份 根本係阻撚住
支持位圖
【實戰理論】回調壓力漸增(沈振盈)(JAN 30)

在債息高企,蘋果電腦股價下跌,臨近議息,以及特朗普的國情咨文等因素影響下,美股出現顯著的下跌。道指收報26439點,跌177點。港股今日期指結算,上午市況相信仍會反覆,下午應該有一定的壓力。

外圍市況除了債市及股市受壓外,匯市亦開始出現逆轉。美匯指數雖然仍處90樓下,但在走勢上已見初步喘定,兼且正在儲蓄動力,隨時會轉勢向上,但似乎真正的轉勢,要等明晚議息後才會出現金價、油價繼續回軟,英鎊及歐元亦似聚頂回落,所有市場都有相類似走勢。

至於港股方面,恆指已累積了頗大的升幅,兼且面對外圍的利淡因素正在發酵,出現回調也屬正常。加上內地股市開始走弱,金融政策方面進一步加強監管及收緊,以防範系統性風險,短線對股市不利。估計大市在農曆年前將現調整,先下試32000關口。

沈振盈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞