獨生細個好似得到所有資源 但係

62 回覆
64 Like 3 Dislike
供樓

係我明 買唔到樓
有另一半的話更加徬徨唔知點計劃未來
不過樂觀啲諗 你供完父母層樓日後都係你嘅
辛苦你了
做大既咪又係要照顧返d細
細嘅日後會出身
不過家家有本難念的經 都見過做大佬做家姐嘅好辛苦
我都係grad 左好多年,個人大左先覺得愛佢地好緊要。但佢地都好有能力照顧自己既,我都唔識同佢地相處嫁。但有時做一點一點既野,佢地又真係好開心。d 野都好無聊既。
我最記得阿媽成日都話,每日有個電話打去,已經勁開心。雖然講d 野都係一模一樣。
同埋我都明醫療費果方面,未必好會好快又大病,但越老真係越話唔埋,touch wood 有咩事,唔似有兄弟姊妹咁有得分擔錢,同最重要嘅係心理壓力

咁又啱,要多謝佢地供咗大半層,但係我寧願自己買多層,都唔想層樓變咗係我嘅
太好了
真心做人唔正面少少會好慘
加油喔
有時唔知同佢地講咩好
同埋一直都唔close 無啦啦好親密又覺得好唔知點咁
仲需要習慣下
ok ga,send 下wts 個d law。就黎過年,準時d 番屋企呀,同埋買盒禮番屋企個d law。多數佢都地diu 番轉頭嫁啦。但其實無野 haha
係啊 我老豆係某幾種cancer嘅高危人士 阿媽嗰邊嘅人又有腸癌record
touch wood講句佢地事但一個有病真係唔知點面對 到時又唔知點分身照顧佢同養家工
由whatsapp起步啦 近排都whatsapp多左佢地

唔知點解諗到嘉頓雜餅
一定要買雜餅,可以食一年,食完又可以擺十年 見到都開心
wts 多左就掂啦。其實呢d 咪相處law,唔擔心覺得自己唔識同佢地相處。同樣佢地都好擔心唔識同你相處
雜餅除左朱古力味....好多都好難食
留黎走難用

最後嗰句又係喎
屌 他日如果自己做人老豆老母 我都好驚自己唔識相處
根本唔駛擔心識唔識相處,邊有100% 岩既方法wo。肯去相處就係相處啦。就算幾差幾無禮貌,大家都feel 到大家係愛大家嫁wo。
啱嘅
我個人太神經質了
你係羊咩咩之父喎 大把羊養你
dont' worry la。
幾時grad 呀你
仲有兩年左右
大把時間
我多個家姐,懶係負擔細啲咁
但佢Grad左六年好似未見過佢有俾家用

我老豆都話唔旨意我兩姐弟有錢拎番番黎
都係嘅

屌 你老豆咁淡定老幾好啊
唔係獨生
但我仲讀緊書老豆已經退左休
然後而家出黎做野冇耐,兩老都未養掂自己
就攬住阿哥個仔要養埋佢

咁又點睇
佢越係咁我越唔敢問屋企人拎任何錢
佢都成60歲但仲捱得仲辛苦過我地

老豆老母咁辛苦養自己都唔敢再求D咩
有苦自己知
要養埋阿哥個仔?吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞