[多圖]彩虹邨幾時取代咗南山邨變成遊客區架???

219 回覆
9 Like 146 Dislike
依家大陸好多網推介香港啲行山同影相位
兩個邨一直都係遊客區
幾好 有咩問題
有冇人覺得啲女好 on9
明明彩虹邨個賣點係啲樓油到彩虹色
但就要加美白/文青 filter 加到啲樓白晒晒
咁其實唔洗特登去彩虹啦
由有ig個陣開始
d人真係好撚煩
日日都勁多人係到影相
阻住人地打波
重要因為左攞角度 企係中間影
Thickets of high-rise apartments stretch skyward across much of Hong Kong, so skyline shots and neck-craning close-ups both provide fantastic photo fodder. However, the vibrant Choi Hung Estate (take exit C4 from the Kwun Tong MTR stop) is where Instagrammers should head first. With a rainbow of...
岩呀
彩虹色係賣點
但係d人影到 完全無突顯
為影而影
早排經過附近都見到d疑似強國人拖住喼係平台落黎
台灣人Ig介紹係打卡好地方,講埋地址

踩上張櫈
所以台灣永遠都係垃圾
一年三百六十五日
春夏秋冬,風雨不改
日撚日都有人係上面影相
明明3-4年前都只係得學生哥係上面打波
肯定佢唔會抺返乾淨張凳
咪由得佢哋影一次囉
去完一定唔會去第二次既
利申:以前日日經過都無入過去
彩虹邨呢d垃圾屋邨都好影
冇去過
奇景
彩虹起義啦
How about left?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞