17歲女生葵盛東邨墮樓 送院不治

159 回覆
73 Like 13 Dislike
試過好多次壓力大諗自殺,但一諗起死左屋企人會好傷心就無做到
最嚴重試過上上下堂衝左去廁所喊
其實家人、朋友甚或係其他人嘅關懷
同埋關心好重要,簡單一句問候,就好可能燃起佢地嘅求生意志,或者可以緩和佢地嘅心情。

畢竟年輕人往往都不懂處理壓力,通常只會獨自承受,尤其喺去到DSE嘅時候,所以希望各位巴打絲打都鼓勵下黎緊考DSE嘅朋友仔啦
邊個18歲先食煙飲酒
做運動 打下機 同朋友出下街好多都可以減壓,
不過個女仔問題係咩根本冇人評論到
精闢
好心啦 唔畀佢失戀或者屋企太細無自己房而絕望?
咁多人衝出來講教育制度 難聽啲講部分人只係抽水 發泄自己讀唔成書嘅不滿
如果死者知道佢咁樣被人消費利用 可能死都唔安樂
Rip
事前曾與家人爭執 一定係讀書讀到仆街仲要比窮撚父母嫌三嫌四
就係想咁,唔係點清洗
之前同佢一樣咁大壓力,無選擇跳樓,但成世都係入唔到大學o既陰影下。。。。
5樓,佢有冇諗過死唔去就仲仆街
壓力大情緒唔穩定同完人講咪又係無用 成班會同你講返經轉頭
I know that feel 當年考dse 前自殺不遂
搞到有抑鬱症,到宜家仲keep 住要睇精神科食藥
仲要一世都覺得自己係公開試失敗者
所1以話dse真係屌打al
全港學生都應該學吓佛學
學吓斷捨離
應該會好啲
屌,而家記者係咪淡化自殺,全部用墮樓,幾時謀殺改做被自殺
壓力大情緒唔穩定同完人講咪又係無用 成班會同你講返經轉頭
全港學生都應該學吓佛學
學吓斷捨離
應該會好啲

可唔可以再講多少少?
我自己都有情緒困擾
之前同佢一樣咁大壓力,無選擇跳樓,但成世都係入唔到大學o既陰影下。。。。
I know that feel 當年考dse 前自殺不遂
搞到有抑鬱症,到宜家仲keep 住要睇精神科食藥
仲要一世都覺得自己係公開試失敗者

絲打加油!起你底好似讀緊ivy, 希望你好好讀書升翻上u。 上唔到都唔需要自責,好似我咁,生活咪又係咁過 起碼活著>瓜左
繼續落去想知政府點應對
墮你老母
跳樓就係跳樓
寫到好似意外咁
成撚日喺到淡化香港教育制度嘅問題
你又做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞