5.99 吋紅米 5 Plus 開箱評測

108 回覆
8 Like 82 Dislike
無可否認,一提性價比,好多網友都會諗起小米推出的紅米手機。對於想用入門機價錢換取中階規格手機,又本身對大陸手機無乜反感的人來說,紅米手機的而且確是個不錯的選擇。記得 N 年前,版主果陣仲係學生一名,無乜錢都係入手左一部第一代的紅米 Note,見住佢係不斷的進步,唯獨是相機部份就有點停滯不前。新一代的紅米 5 / 5 Plus,今日已經正式開賣了!而版主手上亦已得到一部紅米 5 Plus,就等版主同大家做個開箱評測!

平價 18:9 芒!最靚係藍色?紅米 5 Plus 開箱!
今代的紅米 5 Plus,包裝盒用上了鮮豔的紅色,相當搶眼。而當中的「5」字,亦放到大一大,好容易令人一眼就看出,這是紅米 5 Plus 的包裝盒。不過,包裝盒如何都不是重點,重要的是包裝盒入面部手機。紅米 5 Plus 具有 5.99 吋 FHD+ 亦即是 18:9 芒,正面睇其實外表並不比其他 18:9 芒手機差,不過一反轉機背部份,哎......依然係俾網友一種好膠的感覺。拎到機,版主 Keith 一望個機背,就覺得有種好 old 的設計。是的,我都認為機背設計係落伍左啲,不過在四款顏色 (金、黑、藍、粉) 之中,版主又覺得當中的藍色係幾靚的,不知網友又是否認同呢?唔講咁多,即刻開箱,睇相啦!

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4568/209991/1/rv/xiaomi-紅米-5-plus-64gb-review/
S625 處理器

note4x又係s625
同LG G6一模一樣
note4x特價時段,不過想買紅米5,唔知續航力如何
4+64 S625 $1499係抵用既
得鏡頭同螢幕叫做好少少,紅米影相唔好有要求,其他一樣,我買4X唔好?
送支那監控
用個屎眼睇野?
去睇下個個mon就知4x比下去 1499講咁多野心諗___
陣國產味重到
d盲反撚真係好on9
刷左ROM都話監控你
個垃圾全屏好處何在?好處係容易爆mon呀on9仔 爆一次夠你買多部啦,D野差唔多一樣又出新款賣貴D, on9先買紅5,我買返4X note唔好?錢多除外
真心覺得你係on9
千幾蚊,仲想要求啲咩

粗粗地用嚟睇片都屌打晒 iPhone
孝子神機 加份人壽邊有得輸

iPhone真係好撚醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞