沈陣營第九十期 - 豪賭一鋪,還是勝券在握,走着瞧吧!

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
\|/
\|/

大家咁早就起身
希望上香保平安\|/
師父派年貨錢,緊係早啲派隊
日經暴跌2百
師傅單邊又中

推背神圖保平安
\|/
港女日日低開後就V返上去
\|/

大家咁早就起身
師父派年貨錢,緊係早啲
\|/
師父救我
仲未拎返啲錢
好後悔冇跟量巴入熊
\|/

好友應當悔改
幾十年前與沈大師住同一間宿舍,幾乎朝夕相對,卻從未對話。想不到沈大師有如此慈悲心腸,似要普渡香港股票賭場的眾生,令人敬重。唯一問題是,沈大師是按文明社會的經濟法則看問題,在文明國家多能應驗,但香港只是半文明國家,而統治香港的更是未開化的化外之邦。這個化外之邦以其邪門怪力,已經完全扭曲了香港的樓市,也正在扭曲香港的股市。羅素曾說:「中國總是一切規則的例外。」這句話值得再三玩味。
次次集體興奮同數錢都奶野
每個版塊睇,揀咗望吓係咪老千股,睇吓派息負債,然後睇圖自己同自己講個故事推算,你講嗰隻冇留意

通常用基本因素估嘅適合長揸,短炒嘅話圖形亂買亂發財,A股化嘅港股要適應強國人套炒股方式「追漲殺跌」「餓死細膽嘅、啃死膽大嘅」「亂買亂發財」,短炒睇圖原則係「選美唔係要最靚嗰位美女,係估最多人會選佢做冠軍嗰位」,就係經濟學家凱恩斯所謂嘅「空中樓閣理論」
qq ao 第一口:492.x
第二口︰480
第三口:470
第四口:466

每個版塊睇,揀咗望吓係咪老千股,睇吓派息負債,然後睇圖自己同自己講個故事推算,你講嗰隻冇留意

通常用基本因素估嘅適合長揸,短炒嘅話圖形亂買亂發財,A股化嘅港股要適應強國人套炒股方式「追漲殺跌」「餓死細膽嘅、啃死膽大嘅」「亂買亂發財」,短炒睇圖原則係「選美唔係要最靚嗰位美女,係估最多人會選佢做冠軍嗰位」,就係經濟學家凱恩斯所謂嘅「空中樓閣理論」

學到野
「選美唔係要最靚嗰位美女,係估最多人會選佢做冠軍嗰位」金句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞