Third hon認真一問

66 回覆
4 Like 15 Dislike
hku 3rd hon
大家分享下3hon 原因?

有d人入錯科無興趣讀,變左hea讀
有人係能力問題,已盡力讀
有人鳩fing 掛住上莊溝女等
一樣 3hon 入到大藍籌,銀行,再係big4做緊
樓主問得呢個問題 已經輸左個勢 注定失敗
三大third hon 做緊政府officer
無工請主要係因為science

唔係third hon
唔好嚇人啦
大公司mt就一定唔使諗 因為起碼gpa過三先會睇你個application 勁個d要3.3
但政府基本上無影響 你pass到jre就得 有無offer全睇interview

至於報master主要都係睇reference+工作經驗

過來人經驗
C hing英文好好? AO EO 我都識幾個, 不過就個3 hon

如果3 hon做到officer grade (非紀律部隊), 好勵志
正常啦
其實得ao require 2nd low或以上
其他只要你pass requirement 之後就真係睇自己做化
淨係請三大都唔係真 我都有見過open u入職
多三大可能係本身d人英文好d 但唔會非三大就唔請啦
分享下你心得益下巴絮啦, 咩officer? (你可暗示) 點準備呀
ou都入到AO
唔好嚇人啦
大公司mt就一定唔使諗 因為起碼gpa過三先會睇你個application 勁個d要3.3
但政府基本上無影響 你pass到jre就得 有無offer全睇interview

至於報master主要都係睇reference+工作經驗

過來人經驗
C hing英文好好? AO EO 我都識幾個, 不過就個3 hon

如果3 hon做到officer grade (非紀律部隊), 好勵志
正常啦
其實得ao require 2nd low或以上
其他只要你pass requirement 之後就真係睇自己做化
淨係請三大都唔係真 我都有見過open u入職
多三大可能係本身d人英文好d 但唔會非三大就唔請啦
ou都入到AO

奇聞 polyu cityu bu 呢d2線都見過有。但ou就未聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞