Third hon認真一問

66 回覆
4 Like 15 Dislike
我返左工3年左右去in港燈 佢有問 大公司應該會問
暫時還可以做sales狗
我都sci 3rd hon啦 又咪係咁

咁請問巴打出路好唔好 純粹好奇
暫時還可以做sales狗

人工還好嗎
No one cares after first year
我返左工3年左右去in港燈 佢有問 大公司應該會問

後悔莫及了
都有2xk啦 唔高
出Hon之前搵工
咁如果我答你你收硬皮,你係咪就跳樓?

讀科大讀到你咁,影衰晒

Third Hon係核突,不過爛船都有三斤釘,你喺科大攞Third Hon好過其他垃圾大學攞first hon,你自己諗下點執靚份CV,除左學業,你仲有咩可以present俾人睇?

講得幾啱,我諗下點樣equip下自己喇 thx!
3rd hon 做緊ibank
八大乞食科 Third Hon FG做Office 14k
三大science
3rd hon畢業
會唔會之後無人請
政府個啲會唔會完全唔請3rd hon
fg出黎係咪極睇重hon
小弟諗緊去唔去進修/讀其他課程

知道自己好廢 我係垃圾我係廢青
本身自己大學揀錯科 自dse完左開始無認真讀過書
大學讀得辛苦又唔敢quit
出到黎唔打算做返science相關既工

有無巴絲打可以比啲意見/經驗小弟
求認真回覆 好迷惘
政府唔睇hon
不過third hon冇資格考AO, 最低要second hon
third hon又唔會冇人請嘅, 我third hon第一份工做medical sales, 間公司都大大地
而家做政府, 叫做過得去唔死得

利申: 同你一樣, ust science third hon

ching政府做咩位啊
三大sci third hon grad
其實之後都好少人睇你咩hon grad
工作經驗>>>學歷
點解講三大science就會比人認定係ust
利申 唔係ust
最尾2年近乎hea咁濟。
收過warning
sec low近3rd

jre officer
頭兩份工可能睇下 3-4年後wfc hon
報政府就無所謂啦
3rd hon得ao唔收only
未見過EO THIRD HON
2A3O就有機會
邊一行嘅sales?
教中學 睇公開試多

大學hons唔算太重要

高考5A冇hons都大把學校請
YES
年年都有其他垃圾大學生有BIG4 OFFER
你科大無HON都應該即收
唔收即係屌佢老味屌到收為上
大聲講我喺科大攞Third Hon好過其他垃圾大學攞first hon
有自信都唔係一件壞事
曲到圓
咁如果我答你你收硬皮,你係咪就跳樓?

讀科大讀到你咁,影衰晒

Third Hon係核突,不過爛船都有三斤釘,你喺科大攞Third Hon好過其他垃圾大學攞first hon,你自己諗下點執靚份CV,除左學業,你仲有咩可以present俾人睇?

講得幾啱,我諗下點樣equip下自己喇 thx!
YES
年年都有其他垃圾大學生有BIG4 OFFER
你科大無HON都應該即收
唔收即係屌佢老味屌到收為上
大聲講我喺科大攞Third Hon好過其他垃圾大學攞first hon

我唔係公司唔知公司點睇
不過學多啲野實無死嘅 應該係
唉不過好擔心真係無人請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞