沈陣營第八十三期 - 三幻二 -振盈的風采

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
港女高潮緊,條女潮吹噴緊野會唔會禁得住佢?
唯一可以做既野就係睇住佢噴完為止
早幾個月歐洲三傻同老美high 爆既時候,港女on99 生勾勾又唔高興
而家自己獨立思考又唔滿意

咁你究竟想點
一定係外國勢力追擊

bam圖黎, 根本係塊閪黎
加埋句對白更加確認
話事話,最愛屌港女嘅最子兄,最近竟然無屌港女?

升都屌? 俾條生路港女自high吧
遵命!
同道白子兄
食完西餐?
我早兩日都食完洋葷

呢個係,同師傅同船,個膽大咗,信心又高咗,真係乜囡都過黎搶撚含啦
女人講既野咪係好似實戰理論咁
師父教既野係一種哲學
bc爆到啪啪聲, 沽左真係發達
想問下富途牛牛,點樣禁「十大淨買入經紀商」?我用iPhone版冇既?
網上截圖:

我部電話:
好早講咗,當你望到連登仔諗住用bitcoin斬斷窮根,自稱叻過股神,睇到咁嘅市場參與者,同笑鳩啲C9買股票毫無分別

死鳩梗,不過比我想像中嚟得快,依家落到9千幾美金,開始比淡友𡁻到驚,籌碼越輸越多,冇新錢入場,情勢不妙

早講咗貨幣係政治嘢,開啲數學題比人解題就做到貨幣,簡直天才
夜期倒跌

夜期唔洗點理, 早d休息睇聽朝
9紙好似做緊旗
好彩見老魔同燒山睇好一早走鬼
老美依家先搞緊正反2倍ETF, 出到唔知仲有無得玩
佢出得應該無咁快玩完,不過止咗穩陣少少姐
我估最終結局斗零冇人要,最好笑話地下黑市幾多幾多人用,人講佢就信,冇數據冇來源甚至冇人見過點交易做過交易,規模幾大

好多「新聞」我懷疑莊家製造出嚟,再加個「未來貨幣」嘅講法,就有一大班人以為自己「超前眼光」,以後斬斷窮根
股神話賭5年
師父話爆硬
ALL IN!!!!!!!
我已經有lv. 2串流報價啦wor...
今日連抽2野
不必介意短線波動
可能的確有班新手想入場,要由零開始建立一個投資組合的話,就日日是好日,不必介意短線的波動,先行撥出小量注碼打好個底。初哥妄想捕捉市場時機,是未學行先學走,所以調整目標這條問題亦不是想像中的重要。
然後大市轉眼就升過,讀者最關心的問題,又變成會升到甚麼水平才見頂。如此這般,日復一日,無間循環,以為為了讀者的福祉,長期永恆追波踢。

的確是盡忠職守,好忙碌好充實,但不去思考怎樣跳出沒有出路的循環,亦不吸取類似今次的教訓,十年之後可能原地踏步,繼續跟住大市走。如果十年之後,自己還在吹噓一七年的戰績,繼續奔波勞碌穿梭各大傳媒,真的只有落得一句情何以堪。

真心為讀者,不如嘗試提升他們水平,而不是一味迎合。可惜大方向背道而馳,純粹以吸睛為目標。當然理解資訊爆炸,傳媒競爭的確激烈,但飲鴆止渴,長遠只會死路一條。

豐盛金融資產管理董事 黃國英(作者為註冊持牌人士)

畏高的心理,在30,000點、28,000點、26,000點甚至是23,000點都可能已經發生,心態窮於是人更窮,形成一個惡性循環。順勢而行的打法,說穿了就是獨孤求敗,但求賺頭蝕尾,相反理論逆市出擊則是追求最後勝利,那怕是最終40,000點才掉頭,也務求在2027年吹噓當日如何力排眾議。兩者都沒有錯,視乎追求金錢抑或精神上的勝利而已。

最近和一位半淡出的前輩閒談,他將三分之一本錢放定期,保留生活所需,兼且隨時準備股災的話衝出去搏命,其餘三分之二則在幾隻大藍籌炒出炒入。本錢多,便不用追求太過精準。一般小市民欠缺組合管理的概念,鋪鋪獨立睇,又當自己是All in,壓力太大就導致畏高。就算今次大牛市最終真的是泡沫,未有在泡沫中任性過,其實也枉為股民,想保守還是做定期算了吧。

豐盛金融資產管理董事 黃國英
(作者為註冊持牌人士)

期油同鬱金香都係咁嘅格局,都係火棒遊戲,有得炒好炒,有得走好走
如果星期五上左32400再睇大師有咩講
買跌勝算高過買升,從來落山容易上山難,要升要有新錢推、要跌唔使,仲轆落去極快,只要沽到你驚就得

我真係冇咗動力,一諗咁煩懶得做,冇贏過一毫子,不過有幸見證21世紀網絡版英國南海公司泡沫爆破
啱啱睇新聞,MPF保本基金得個0.1%回報

肥沈真係偉大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞